Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανία: Αντίθετος ο Ράμα στους καταυλισμούς προσφύγων

Αλβανία: Αντίθετος ο Ράμα στους καταυλισμούς προσφύγων

Τα Τίρανα δεν θα αποδέχονταν ποτέ να εγκατασταθούν στην αλβανική επικράτεια καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών, ακόμη κι αν τους προσφερόταν ως αντάλλαγμα η εισδοχή της Αλβανίας στην ΕΕ, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας

Η κυβέρνηση της Αλβανίας απορρίπτει την πρόταση η βαλκανική χώρα να φιλοξενήσει κέντρα υποδοχής για μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φθάσουν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Τα Τίρανα δεν θα αποδέχονταν ποτέ να εγκατασταθούν στην αλβανική επικράτεια καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών, ακόμη κι αν τους προσφερόταν ως αντάλλαγμα η εισδοχή της Αλβανίας στην ΕΕ, επιμένει ο Ράμα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ταμπλόιντ γερμανικής εφημερίδας Bild.

Ο Ράμα εξηγεί ότι τον βρίσκει αντίθετο η αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων ως εάν να επρόκειτο για ανεπιθύμητα τοξικά απόβλητα.

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να συνεισφέρει αυτό που της αναλογεί για να συμβάλλει στην επίλυση πανευρωπαϊκών προβλημάτων, αλλά φυσικά δεν μπορεί να λύσει τέτοια προβλήματα μόνη της.

Ο Ράμα κρίνει ότι η μετατροπή της Αλβανίας σε ένα είδος κυματοθραύστη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που θέλουν να μετεγκατασταθούν στις χώρες μέλη της ΕΕ θα ήταν «επικίνδυνη λύση».

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι έχουν προτείνει να οδηγούνται οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες σε καταυλισμούς σε χώρες των Βαλκανίων.

Την Τρίτη, οι κυβερνήσεις της<font< p=»»></font<>

size=»2″ face=»Constantia»>ΕΕ έδωσαν διστακτικά το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την π<font< p=»»></font<>

size=»2″ face=»Constantia»>ΓΔΜ, όμως ταυτόχρονα συνέδεσαν την πρόοδό τους με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής της<font< p=»»></font<>

size=»2″ face=»Constantia»>ΕΕ αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή αναμένεται να βρίσκεται η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024