Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΡΤ παρουσίασε έλληνες οικονομικούς μετανάστες που συνάντησε ο Τσίπρας ως επενδυτές

Η ΕΡΤ παρουσίασε έλληνες οικονομικούς μετανάστες που συνάντησε ο Τσίπρας ως επενδυτές

Κυβερνητική προπαγάνδα περί εντυπωσιακών συναντήσεων του πρωθυπουργού στο Λονδίνο

Στο παράπτωμα της ψευδούς είδησης υπέπεσε η δημόσια τηλεόραση σχετικά με τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο. Πιθανώς, λόγω της αγωνίας να υποβαθμιστεί το γεγονός της αποδοκιμασίας του πρωθυπουργού για το Μακεδονικό από ομάδα Ελλήνων στο Λονδίνο, η ΕΡΤ προέβαλε μια «εναλλακτική αλήθεια», στο πρότυπο του Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ παρουσίασε τη συνάντηση του πρωθυπουργού με έλληνες νέους που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο ως συνάντηση με «χρηματοοικονομικούς συμβούλους και επενδυτές», όπως επισημαίνει το ellinikahoaxes.gr.

Στο βίντεο από τη δημόσια τηλεόραση γίνεται ξεκάθαρο ότι το ρεπορτάζ αφορά την πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού στο The Hellenic Centre, και όχι τη δεύτερη που ήταν σε κλειστό κύκλο στο Guildhall με πραγματικούς εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με «ευρύτερο αριθμό χρηματοοικονομικών συμβούλων και επενδυτών κυρίως από το ελληνικό lobby του Λονδίνου, που μετράει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες άτομα». Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη συνάντηση, η παρουσίαση του πρωθυπουργού «ήταν ευχάριστη», έγινε «σε ευχάριστο κλίμα και ήταν εντυπωσιακή», ενώ οι συμμετέχοντες «είχαν πολύ ενδιαφέρον να τον ακούσουν μετά από την συμφωνία για το χρέος».

Οι «χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και επενδυτές» είχαν πολλές ερωτήσεις να κάνουν, «αλλά μόνο επτά γιατί ο χρόνος τους πίεζε» και ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε «καταρτισμένος», «λεπτομερής» και «επεκτατικός».

Στην πραγματικότητα όμως, οι «χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και επενδυτές» που συνάντησε ο πρωθυπουργός ήταν νέοι σε ηλικία έλληνες επιστήμονες, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες που ζουν στο Λονδίνο και δεν έχουν καμιά σχέση με «οικονομικούς επενδυτές και συμβούλους» όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Δείτε το βίντεο:

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024