Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρουβίκωνας: Θα υπάρχει μεγαλύτερη ανομία αν μας βάλουν φυλακή

Ρουβίκωνας: Θα υπάρχει μεγαλύτερη ανομία αν μας βάλουν φυλακή

Η συγκέντρωση στο Χαλάνδρι, η αυτοκριτική και τα αιτήματα «να πάρουν τα Καλάσνικοφ και να μπουν στη Βουλή»

«Θα υπάρχουν μεγαλύτερα γεγονότα ανομίας αν ο κ. Μητσοτάκης υλοποιήσει την απειλή του ότι με την επόμενη κίνησή μας θα μας βάλει φυλακή…».

Αυτή η αναφορά ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη μεγεθύνει τις ανησυχίες των αρχών ασφαλείας για τις επόμενες κινήσεις των επονομαζόμενων «ακτιβιστών των Εξαρχείων» και την ενδεχόμενη κλιμάκωση της δράσης τους.

Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το «άνοιγμα του Ρουβίκωνα στην κοινωνία» με συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί εκτός Εξαρχείων. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Χαλάνδρι και υπήρξε προαναγγελία για νέες εκδηλώσεις του Ρουβίκωνα σε Χαϊδάρι και Μελίσσια. Και πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες. Με την ΕΛ.ΑΣ. να «διαβάζει» με προσοχή τις σχετικές αναρτήσεις για την εκδήλωση του Χαλανδρίου με την παρουσία περίπου 200 ατόμων. Και όπου ανάμεσα στα άλλα φέρεται ότι ορισμένοι από τους παρισταμένους ζήτησαν από τα μέλη του Ρουβίκωνα «να πάρουν τα όπλα και να μπουν στη Βουλή».

Στη συνέντευξή του λοιπόν το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα ανέφερε πως «πρέπει να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι αν ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου και ξέρουμε ότι θα στείλει κάποιους κανίβαλους, οι οποίοι θα πέφτουν με τα μηχανάκια επάνω μας και για την οποιαδήποτε κίνηση πάμε να κάνουμε θα κινδυνεύουμε να μπούμε στην φυλακή, προφανώς και θα πάρουμε τα μέτρα μας για να μπορέσουμε και να μη συλληφθούμε και να μην οδηγηθούμε στη φυλακή και να αντιμετωπίσουμε τους αλαλάζοντες Δελτάδες οι οποίοι θα εισβάλλουν είτε στους χώρους τους δικούς μας είτε θα προσπαθούν να σπάνε και να καταστείλουν τις κινήσεις μας».

Οσον αφορά τη συγκέντρωση στο Χαλάνδρι, τα μέλη του Ρουβίκωνα επιχειρούν αρχικά να εξηγήσουν τη σχετικά μικρή συμμετοχή πολιτών. Οπως σημειώνουν, «με δεδομένη τόσο τη γενικότερη κινηματική νηνεμία όσο και το θέμα της εκδήλωσης (αυτοπαρουσίαση Ρουβίκωνα και συζήτηση με τους Χαλανδραίους) αλλά και το γεγονός ότι την ίδια μέρα είχε χιπ-χοπ συναυλία στον Χολαργό από τους antifa Χαλανδρίου, η προσέλευση ήταν αρκετά καλή. Πάνω από 200 άνθρωποι πέρασαν από την εκδήλωση που είχε σταθερά ένα κοινό περίπου 150 ανθρώπων που την παρακολούθησαν. Πολύ λίγοι για έναν τεράστιο δήμο, πάρα πολλοί για τα δεδομένα της εποχής, και ενώ μάλιστα έπαιζε και συναυλία, κανονισμένη πολύ καιρό πριν».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024