Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βολεύτηκαν στο 0-0 και πέρασαν μαζί Γαλλία και Δανία

Βολεύτηκαν στο 0-0 και πέρασαν μαζί Γαλλία και Δανία

Πρώτη η Γαλλία, δεύτερη η Δανία...

Γαλλία και Δανία έμειναν στο 0-0 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι δύο ομάδες βολεύονταν με το «Χ» και… το έφεραν χωρίς να ανοίξει μύτη στο ματς, με τους Τρικολόρ να κατακτούν την πρώτη θέση, που τους στέλνει πάνω στον 2ο του 4ου Ομίλου, ενώ η Δανία που πέρασε ως δεύτερη πέφτει εκτός απροόπτου πάνω στην Κροατία.

Το σημερινό ήταν το πρώτο παιχνίδι (επί συνόλου 38 μέχρι τώρα) στη διοργάνωση που έληξε ισόπαλο χωρίς να σημειωθεί κάποιο τέρμα.

Με αρκετές αλλαγές παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες στο αρχικό τους σχήμα και κυρίως η Γαλλία, αφού ο Ντιντιέ Ντεσάμπ άφησε εκτός τον τερματοφύλακα Γιορίς και τους Πογκμπά, Ματουϊντί, Παβάρντ, Ουμτιτί και Εμπαπέ (μπήκε αλλαγή στο Β΄ ημίχρονο), ενώ ο Αγκε Χαρέιντε θέλησε να ξεκουράσει τους επιθετικούς του Γιόργκενσεν και Πόουλσεν.

Γρήγορο παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες από την αρχή χωρίς τις μεγάλες φάσεις είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με διάθεση από τις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να σκοράρουν, με τη Γαλλία να έχει στο διάστημα αυτό την κατοχή της μπάλας.

Στο 6΄ κεφαλιά του Κιάερ άουτ, ενώ οι Γάλλοι απαντούν στο 15΄ με σουτ του Ζιρού που έδιωξε ο Σμάιχελ και στο 16΄ κεφαλιά του Βαράν λίγο άουτ. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα έχασαν οι Δανοί στο 30΄ με τον Έρικσεν, ο οποίος σε τετ α τετ με τον Μανταντά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στο 33΄ φαλτσαριστό δυνατό σουτ του Ντεμπελέ η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σμάιχελ.

Οι Δανοί μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ οι Γάλλοι έδωσαν περισσότερο βάρος στις αντεπιθέσεις. Έτσι, σουτ του Γκριεζμάν στο 51΄ είχαμε την επέμβαση του Σμάιχελ, ενώ στο 54΄ σε εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Ματαντά.

Στο 59΄ νέο σουτ του Έρικσεν πάνω από τα δοκάρια. Η Γαλλία απαντά στο 70΄με δυνατό σουτ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σμάιχελ από τον Φεκίρ που λίγο νωρίτερα αντικατέστησε τον Γκριεζμάν ο οποίος δεν φάνηκε ιδιαίτερα στον αγώνα.

Τέλος στο 82΄ ο Σμάιχελ είχε μία ακόμη θετική επέμβαση σε νέο σουτ του Φεκίρ και τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε 0-0 με τις δύο ομάδες να παίρνουν την πρόκριση για στην επόμενη φάση.

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

Κίτρινες κάρτες: 45’+3΄ Μ. Γιόργκενσεν

ΔΑΝΙΑ (Αγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Ντιλέινι (90΄+3′ Λέραγκερ), Έρικσεν, Μπρέιθγουεϊτ, Μ. Γιόργκενσεν, Ντάλσγκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν, Κορνέλιους (75΄ Ντόλμπεργκ), Σίστο (60΄ Φίσερ).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Κιμπέμπε, Βαράν, Γκριεζμάν (68΄ Φεκίρ), Λεμάρ, Ζιρού, Ντεμπελέ (78΄ Εμπαπέ), Καντέ, Ενζονζί, Σιντιμπέ, Ερναντές (50΄ Μεντί).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024