Παράταση έως 26 Ιουλίου στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Φέτος για πρώτη φορά οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν το φόρο σε 12 δόσεις πριν η οφειλή γίνει ληξιπρόθεσμη
Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τις 26 Ιουλίου αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Η σχετική απόφαση υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στις δόσεις καταβολής του φόρου εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα, ενώ ο αριθμός των δόσεων για τα νομικά πρόσωπα θα είναι πέντε αντί για έξη.
Η αρχική προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου αλλά μέχρι σήμερα πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει τις δηλώσεις τους.
Υπενθυμίζεται ότι η εξόφληση του φόρου γίνεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο) αλλά φέτος για πρώτη φορά οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν το φόρο σε 12 δόσεις πριν η οφειλή γίνει ληξιπρόθεσμη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
«Σε παράταση της φετινής καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων αποφάσισε να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών κατόπιν εισήγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Συγκεκριμένα:
· Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017 των φυσικών προσώπων παρατείνεται μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.
· Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται επίσης μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.
Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεκτίμησης των γεγονότων ότι εισήχθησαν σημαντικές αλλαγές με το νέο έντυπο Ε3, ότι το σύστημα για την υποβολή των φετινών δηλώσεων άνοιξε περίπου δεκαπέντε ημέρες αργότερα από πέρυσι και ότι παρατηρήθηκαν ορισμένες καθυστερήσεις στην ηλεκτρονική καταχώρηση των δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες.
Σημειώνεται ότι για τις προθεσμίες καταβολής των δόσεων του φόρου για τα φυσικά πρόσωπα, τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες εφαρμόζεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο».
- Τέμπη: Γενικός ξεσηκωμός το Σάββατο για τη «μαύρη» επέτειο – Συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με 24ωρη απεργία
- Βουλή: Κόντρα Φλωρίδη – Βελόπουλου για τη συμφωνία με Chevron με φόντο τον… Σαμαρά
- Κικίλιας: Όταν ένας πολιτικός αναλαμβάνει ένα έργο, οφείλει να το ολοκληρώνει
- Χαρίτσης από ΟΣΕ: Χρειαζόμαστε ενιαίο δημόσιο, ασφαλή σιδηρόδρομο, το χρωστάμε στα θύματα των Τεμπών
- H Ίντερ και οι άλλοι: Οι φιναλίστ του Champions League που αποκλείστηκαν πρόωρα
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από μέσο διαλεύκανσης σε μέσο συγκάλυψης








