Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαλβίνι προς Γαλλία: Ανοίξτε το λιμάνι της Μασσαλίας στους πρόσφυγες

Σαλβίνι προς Γαλλία: Ανοίξτε το λιμάνι της Μασσαλίας στους πρόσφυγες

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη Γαλλία για το προσφυγικό έδωσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη Γαλλία για το προσφυγικό έδωσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έκανε λόγο για γαλλική «κακία» με αφορμή πλοίο της ΜΚΟ Lifeline, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της Μάλτας και μεταφέρει 230 μετανάστες.

«Η γαλλική κυβέρνηση λέει ότι το σκάφος πρέπει να εισέλθει σε ιταλικό λιμάνι διότι αγνοεί την κατάσταση. Νομίζω ότι θα είναι μια καλή κίνηση να ανοίξει το λιμάνι της Μασσαλίας» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ για το πλοίο είπε ότι φέρει αμφισβητούμενη σημαία και δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της ιταλικής και λιβυκής ακτοφυλακής.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σαλβίνι επισήμανε ότι «η Ευρώπη βρήκε τρία συν τρία δισεκατομμύρια ευρώ για την Τουρκία -η οποία δεν είναι χώρα μέλος- για την προστασία των ανατολικών συνόρων. Οι φίλοι Λίβυοι ζητούν μια άλλο τόσο συγκεκριμένη παρέμβαση».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να γίνουν πάνω από 30.000 επανεγκαταστάσεις από την Ιταλία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τόνισε ότι «πιστεύει ότι με το αυστριακό εξάμηνο προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τα λόγια θα μπορέσουμε να περάσουμε στις πράξεις».

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα δήλωσε ότι «ο κύριος κορμός της πρότασης της χώρας για το μεταναστευτικό είναι εκείνη του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε» και ότι «επιτέλους, η Ιταλία είναι και πάλι πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη».

Την ίδια ώρα, ζήτησε από την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, και από τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρό,ν «να είναι συνεπείς και να μην αφήσουν την Ιταλία μόνη της και φέτος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ώστε να αποδείξουν, με τον τρόπο αυτό, ότι η Ευρώπη έχει νόημα».

Διαβάστε επίσης: Πρόταση Σαλβίνι για δημιουργία hotspots στη Λιβύη

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024