Ακόμη και οι τραπεζίτες παρακολουθούν Μουντιάλ. Και το κάνουν ακόμη και αν βρίσκονται στο ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ. Ο «Βηματοδότης» αποκαλύπτει τις εκτιμήσεις του Μάριο Ντράγκι για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Και μια και ο λόγος για τον κεντρικό τραπεζίτη, καλό θα ήταν να ξέρετε και τούτο: Σε μια πόλη σαν βγαλμένη από παραμύθι, τη γραφική Σίντρα στην Πορτογαλία, συγκεντρώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε οι ισχυρότεροι κεντρικοί τραπεζίτες στο ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ. Στις κάπως βαρετές συνεδριάσεις εξετάστηκαν ο διαφαινόμενος εμπορικός πόλεμος που θα μπορούσε να βάλει εμπόδια στην ανάκαμψη της ευρωζώνης, αλλά και ο πληθωρισμός, ο οποίος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας και της συγκράτησης των αποδοχών. Επίσης έγινε συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις αναλύοντας δύο μοντέλα, το γαλλικό και το γερμανικό.

»Αυτά τα… τετριμμένα στη Σίντρα έως νωρίς το απόγευμα. Γιατί αργότερα, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, οι τραπεζίτες πίνοντας δροσιστικά κοκτέιλ έβλεπαν μπάλα. Βλέπετε, το Μουντιάλ δεν συναρπάζει μόνο τους κοινούς θνητούς αλλά και εκείνους που κρατούν τις τύχες του πλανήτη στα χέρια τους. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος στις… γκέλες των φαβορί, έλεγε πως «οι κλειστές άμυνες δεν ευνοούν τις μεγάλες ομάδες». Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου αποδείχθηκε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος υποστήριξε το… ναπολεόντειο ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

»Και ο κ. Στουρνάρας παρακολουθούσε τους αγώνες, αλλά μάλλον δεν είναι εξοικειωμένος με το αντικείμενο. Το λέμε αυτό γιατί όταν τον ρώτησα ποια ομάδα υποστήριζε ο κ. Πάουελ, μας απάντησε χωρίς να το πολυσκεφτεί «τις ΗΠΑ». Μόνο που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Μουντιάλ και δεν πήγαν στη Ρωσία. Οπως εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν μείνει και οι Ιταλοί, προς μεγάλη δυσαρέσκεια του κ. Ντράγκι.»

Γράψτε το σχόλιο σας