«Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ανάμεσα στο πλήθος των επισκεπτών του Αυγούστου, μεταμφιεσμένοι με μαύρα γυαλιά, αποβιβάζονται στο νησί διάσημοι όπως ο Αριστοφάνης, ο Σαίξπηρ, ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης, ο Ρίτσος, ο Κορνάρος κ.α. που σκοπός τους είναι να μας παρασύρουν με επιτήδειους τρόπους σε επικίνδυνες πράξεις, όπως να γελάμε και να κλαίμε με τα κατορθώματά μας αλλά και να θυμόμαστε πως παλιότερα χορεύαμε συχνά».

Τα παραπάνω αφηγήθηκε χαριτολογώντας ο Παντελής Βούλγαρης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ ‘Ανδρου που πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά από 26 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου.

Το φεστιβάλ σηκώνει αυλαία με την «Τελευταία Μαύρη Γάτα» από τη παιδική σκηνή του θεατρικού ομίλου ‘Ανδρου (26/7), ακολουθούν οι «Πέρσες» σε σκηνοθεσία ‘Αρη Μπινιάρη (28 και 30/7), συναυλία της Κατερίνας Πολέμη και του Βαγγέλη Τούντα.

Επίσης φέτος, ο Βασίλης Παπαβασιλείου φέρνει στο φεστιβάλ την «Ελένη» του Ρίτσου (11/8), ο Γιώργος Νταλάρας δίνει συναυλία με την Εστουδιαντίνα (9/8), οι Χαϊνηδες και η Ομάδα Κι Όμως Κινείται παρουσιάζουν τον «Ερωτόκριτο», η Ελευθερία Αρβανιτάκη δίνει συναυλία (18/8), το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει την παράσταση «Τίμων ο Αθηναίος» (20/8) και δύο ημέρες μετά, παρουσιάζονται οι «Βάτραχοι» σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου.

«Η προσπάθεια για επικοινωνία μέσω της τέχνης θα συνεχισθεί και τον χειμώνα» διαβεβαίωσε ο δήμαρχος ‘Ανδρου Θεοδόσης Σουσούδης, παρών επίσης στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ένας νέος συνεδριακός πολυχώρος είναι ήδη έτοιμος να λειτουργήσει στο Κόρθι, φιλοξενώντας εκδηλώσεις πολιτισμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο