Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμαθε να δένει γραβάτες ο Αλέξης;

Εμαθε να δένει γραβάτες ο Αλέξης;

Ο πρωθυπουργός διαθέτει στην ντουλάπα του πολλές γραβάτες. Δεν τις αγόρασε αλλά τις απέκτησε δωρεάν ως δώρο από διαφόρους που σώνει και καλά  ήθελαν να τον... γραβατώσουν

Ας αρχίσω από τα εύκολα. Γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) να δένει γραβάτες; Γιατί αμέσως με την ανακοίνωση για το θέμα του ελληνικού χρέους και τους πανηγυρισμούς του Μαξίμου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν από μονταρισμένες φωτογραφίες του Πρωθυπουργού με… γραβάτα. Αλλος έγραφε πως δοκιμάζει γραβάτες, άλλος σημείωνε ότι τις προβάρει κιόλας, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για ένα ολόκληρο σόου που στήνεται, με γραβάτες, παπιγιόν, διαγγέλματα, πυροτεχνήματα κ.τ.λ.

Εμαθε την τέχνη της γραβάτας στο… Ναυτικό

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Τσίπρας διαθέτει στην ντουλάπα του πολλές γραβάτες. Δεν τις αγόρασε αλλά τις απέκτησε δωρεάν ως δώρο από διαφόρους που σώνει και καλά  ήθελαν να τον… γραβατώσουν. Ξέρει και να τις δένει. Δεν παίρνω όρκο εάν όντως γνωρίζει την τέχνη του δεσίματος της γραβάτας, αλλά βασίζομαι στις δικές του διαβεβαιώσεις.

Τον ρώτησε άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρυσι, σε κάποια στιγμή αμηχανίας, όταν κάθισε δίπλα του στο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: «Ξέρεις να δένεις γραβάτες;» του είπε.

Ο κ. Τσίπρας που δεν καταλαβαίνει από τέτοιες δύσκολες ερωτήσεις απάντησε ότι γνωρίζει και έμαθε το μυστικό της γραβάτας όταν υπηρετούσε τη θητεία του στο Ναυτικό: «Εμαθα να δένω γραβάτες στο Ναυτικό» είπε στον έκπληκτο Μητσοτάκη. Οντως, εάν είσαι κελευστής, φοράς γραβάτα.

Η επιμήκυνση είναι σκοινί

Με ή χωρίς γραβάτα ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για τη συμφωνία επιμήκυνσης του χρέους για μία δεκαετία. Αλλά ξέρετε τι θυμήθηκα; Κάποιες παλαιές δηλώσεις του με τις οποίες εμφανιζόταν σίγουρος ότι οι δανειστές θα δεχθούν την πρότασή του για «κούρεμα» 40%-50% του χρέους και ότι μόνο με «κούρεμα» το χρέος θα καταστεί βιώσιμο.

Εψαξα όμως και σε παλαιότερες δηλώσεις του που έκανε το 2012 σχετικά με την επιμήκυνση του χρέους και ανακάλυψα ότι ουδόλως ήθελε επιμήκυνση του χρέους. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Η επιμήκυνση είναι ένα μακρύτερο σκοινί για να… κρεμαστούμε».

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024