Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Εγκαταλείπουμε τη λιτότητα, όχι τη δημοσιονομική πειθαρχία

Τσίπρας: Εγκαταλείπουμε τη λιτότητα, όχι τη δημοσιονομική πειθαρχία

Αν και χωρίς γραβάτα στο Προεδρικό, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup ιστορική συμφωνία που καθιστά βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας και διατηρεί ζωντανό το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Στις 19:30 θα μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Ζάππειο.

Τη θετική πλευρά της «ιστορικής συμφωνίας» που επιτεύχθηκε στο Εurogroup για το ελληνικό χρέος ανέδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η απόφαση διαμορφώνει ένα πλαίσιο συμφωνίας πολύ πάνω από τις προσδοκίες των αγορών.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η απόφαση ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των ευρωπαίων εταίρων έναντι των θυσιών της Ελλάδας, καθώς και ότι η συμφωνία αυτή κρατά αρραγή την Ευρωζώνη και προστατεύει το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η 21η Ιουνίου θα μείνει στην Ιστορία ως μια σημαντική ημερομηνία για την Ευρώπη, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το ίδιο ισχύει και για τη χώρα που θα αλλάξει σελίδα.

Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι η κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει το συνετό δρόμο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τις μεταρρυθμίσεις, αλλά υποστήριξε ότι θα εγκαταλείψει τα Μνημόνια, την ακραία λιτότητα και θα ανακτήσει την εθνική κυριαρχία της.

Η διαφορά, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού,  είναι ότι θα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης πώς θα υλοποιήσει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός γρήγορα θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται μέσα στο 2018 και τα αμέσως επόμενα χρόνια και αφορούν τη δυναμική της οικονομίας και τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο πρωθυπουργός εξήρε τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αταλάντευτα στήριξε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν της άποψης ότι οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν και θα υπάρξει τελικά μια καλή λύση για την Ελλάδα. «Ομολογώ ότι είχατε δίκιο» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά το «καυτό» ζήτημα της γραβάτας, αν δηλαδή θα φορέσει γραβάτα τώρα που επιτεύχθηκε η λύση για το χρέος -όπως είχε «δεσμευθεί»- ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι όλοι οι πολιτικοί ηγέτες του έχουν χαρίσει από μία, με πρώτο τον ιταλό πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, για να καταλήξει: «Τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται όταν κερδίζονται», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα την φορέσει τελικά την γραβάτα για το χρέος…

Ενημέρωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για την απόφαση του χθεσινού Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο. Η 21η Ιουνίου 2018 μένει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για την Ευρώπη, ανοίγει μια νέα σελίδα για τη χώρα. Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για την απόφαση του χθεσινού Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024