Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τύχη... βουνό κέρδισε η Ισπανία το οργανωμένο Ιράν

Με τύχη… βουνό κέρδισε η Ισπανία το οργανωμένο Ιράν

Αν και οι Ιρανοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για 90 λεπτά, η Ισπανία με τη δύναμη της... τύχης επικράτησε με 1-0 και βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση

Ένα… περίεργο γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο δεύτερο ημίχρονο έκρινε το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ιράν και Ισπανία. Κοντά στους «16» οι Ίβηρες, μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική το Ιράν.

Όπως αναμενόταν από το πρώτο λεπτό η ομάδα του Φερνάντο Ιέρο κυριάρχησε σε θέμα κατοχής στον αγωνιστικό χώρο, με τους Ιρανούς αμύνονται σθεναρά. Αν και στο πρώτο 20λεπτο η κατοχή της μπάλας βρισκόταν στο 77-23% υπέρ της Ισπανίας, η καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Κεϊροζ δεν αντιμετώπισε κάποια απειλή.

Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 30′, όμως το «ψαλίδι» του Νταβίντ Σίλβα από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σίλβα βρέθηκε σε σημείο βολής, ωστόσο η μπάλα βρήκε στα σώματα και πέρασε κόρνερ.

Με την επανέναρξη οι Ισπανοί βγήκαν αποφασισμένοι να σκοράρουν. Στο 49′ από κόρνερ του Ίσκο ο Μπούσκετς και ο Πικέ δεν κατάφεραν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπούσκετς έπιασε πολύ δυνατό σουτ και υποχρέωσε τον Μπεϊρανβάντ σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Η πρώτη τεράστια ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε για το Ιραν κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά η «βολίδα» του Ανσαριφάρντ από την περιοχή σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Το γκολ τελικά ήρθε με κάπως τυχερό τρόπο στο 54′ για την Ισπανία όταν μετά από μια περίεργη κόντρα του Ντιέγκο Κόστα με τον Ρεζαϊάν η μπάλα κατέληξε στην εστία του Μπεϊρανβάντ.

Με το σκορ στο 0-1 το Ιράν ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και απείλησε αρκετές φορές την ισπανική άμυνα. Αν και ο Εζαμπολαχί σκόραρε στο 62′ το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Ιρανός μέσος ήταν εκτεθειμένος.

Οι Ισπανοί πίεσαν για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και να καθαρίσουν τον αγώνα. Στο 70′ μετά από ωραία κομπίνα σε κόρνερ του Ίσκο, ο Ράμος έκανε την κεφαλιά αλλά με αυτοθυσία  οι Ιρανοί κράτησαν την μπάλα εκτός εστίας.

Στο 75′ ο Αμίρι με εξαιρετική μπαλιά από το αριστερό άκρο προσπάθησε να βρει τον Αζμούν ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο των Ισπανών, αλλά ο δεύτερος δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στο τέρμα.

Το «άδειασμα» του Αμίρι στον Πικέ στο 82ο λεπτό επέτρεψε στον Ιρανό να σεντράρει προς την καρδιά της περιοχής, όμως η καρφωτή κεφαλιά του Ταρεμί πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ντε Χέα.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Ιρανοί δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα, με το 0-1 να είναι το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)

Κίτρινες κάρτες: 79′ Αμίρι, 90+1′ Εμπραχίμι

Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις:

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα (71′ Κόκε),  Νταβίντ Σίλβα, Ίσκο, Βάθκεθ (79′ Ασένσιο), Ντιέγκο Κόστα (89′ Ροδρίγκο)

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζησαφί (69′ Μοχαμαντί), Πουραλιγκαντζί, Χοσεϊνί, Ρεζαεγιάν, Εμπραχίμι, Εζατολαχί, Ανσαριφάρντ (75′ Γιαχανμπάκχς), Ταρέμι, Αμίρι (86′ Γκόντος), Αζμούν

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024