Αμετακίνητος στην πρότασή του για απογραφή των Ρομά που κατοικούν στην Ιταλία δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικώ,ν Ματέο Σαλβίνι, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ακόμη και εντός των κόλπων της κυβέρνησης.

Ο γραμματέας της Λέγκα, επανερχόμενος στο θέμα, έγραψε σήμερα στην σελίδα του στο Facebook: «Απογραφή των Ρομά και έλεγχος για το πώς δαπανάται το δημόσιο χρήμα. Αν το προτείνει η αριστερά είναι εντάξει, αν το προτείνω εγώ είναι ρατσισμός. Δεν εγκαταλείπω τον στόχο και τραβάω μπροστά. Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους».

Παράλληλα, ο Σαλβίνι έγραψε ότι «σήμερα το πρωί, στην τοποθεσία Καρμανιόλα, έξω από το Τορίνο, όπου κυβερνά η Λέγκα, κατεδαφίστηκε ένα παράνομο σπίτι σε καταυλισμό Σίντι που δεν διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια» διότι η Λέγκα «περνά από τα λόγια στις πράξεις».

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Ρομπέρτο Σπεράντσα, του αριστερού κόμματος Ελεύθεροι και Ίσοι, αποφάσισε να μηνύσει τον Σαλβίνι για υποκίνηση φυλετικής βίας.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο γραμματέας της Λέγκα συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους (παρά την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε), εν όψει και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Μια δύσκολη συνάντηση

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι την εβδομάδα αυτή προτίθεται να συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο «ο οποίος μιλά στις ψυχές όλων των ανθρώπων».

Οι απόψεις τους, στο μεταναστευτικό -και όχι μόνο- απέχουν σημαντικά και μένει να φανεί με ποιον τρόπο θα τον υποδεχθεί «ο ποντίφικας των φτωχών», αν φυσικά πραγματοποιηθεί όντως αυτή η συνάντηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο