Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πνίγεται» στα σκουπίδια η Αθήνα

«Πνίγεται» στα σκουπίδια η Αθήνα

Καθημερινά στους δρόμους μένουν 2.500 τόνοι

Περί τους 2.500 τόνοι σκουπιδιών μένουν καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας «πνίγοντας» τους κατοίκους. Η αποκομιδή των απορριμμάτων έχει σταματήσει εδώ και μέρες εξαιτίας του ρήγματος στο τελευταίο «κύτταρο» του ΧΥΤΑ Φυλής. Αποτέλεσμα είναι να έχουν γεμίσει οι κάδοι και πλέον η κατάσταση να έχει χτυπήσει κόκκινο με κίνδυνο και για τη δημόσια υγεία.

Ο ΧΥΤΑ Φυλής που δεν έχει πάνω από ένα χρόνο ζωής συνολικά έχει κλείσει με αποτέλεσμα το 2019 να μην μπορεί να δεχθεί άλλα σκουπίδια. Και την Περιφέρεια να μην έχει προχωρήσει σε έναν σχεδιασμό για το που θα μπορούσαν να γίνουν νέοι χώροι

Από τους 5.000 τόνους που παράγει καθημερινά η Αττική, οι μισοί μεταφέρονται στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Σχιστού και στο εργοστάσιο μηχανικής διαλογής στη Φυλή.

Ωστόσο, οι μισοί που απομένουν είναι ικανοί να πνίξουν την Αθήνα σε μια περίοδο με υψηλή τουριστική κίνηση. Βέβαια από τα νοσοκομεία και από τις περιοχές όπου υπάρχουν τουρίστες μαζεύονται τα απορρίμματα ωστόσο η εικόνα της πρωτεύουσας είναι θλιβερή.

Οι εργασίες αποκατάστασης στον ΧΥΤΑ έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, συνέστησε υπομονή στους πολίτες, καθώς όπως εκτιμά ο ίδιος, η λύση στο πρόβλημα του ρήγματος στον ΧΥΤΑ Φυλής θα έρθει εντός των επόμενων ημερών.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024