
Ρωσία: Προφυλακιστέος ο οδηγός ταξί που παρέσυρε πεζούς
Ο 28χρονος οδηγός υποστηρίζει ότι μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο επειδή δεν είχε κοιμηθεί καθόλου τις δύο προηγούμενες νύχτες
Δικαστήριο της Μόσχας διέταξε την προφυλάκιση του Κιρζίγιου ταξιτζή που ανέβηκε με το επαγγελματικό όχημά του σε πεζοδρόμιο κοντά στο Κρεμλίνο και παρέσυρε μια ομάδα πεζών, τραυματίζοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους.
Ο Τζινγκίζ Αναρμπέκ σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή που προβλέπει να παραμείνει προφυλακισμένος για δύο μήνες, εν αναμονή της δίκης του.
Μεταξύ των τραυματιών ήταν και δύο Μεξικανοί φίλαθλοι οι οποίοι βρίσκονταν στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο 28χρονος οδηγός υποστηρίζει ότι μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο επειδή δεν είχε κοιμηθεί καθόλου τις δύο προηγούμενες νύχτες. «Δεν θυμάμαι τι συνέβη. Φαίνεται ότι ο εγκέφαλός μου ήταν τόσο κουρασμένος από την αϋπνία που μπέρδεψα το γκάζι με το φρένο. Παραδέχομαι την ενοχή μου» είπε στο δικαστήριο.
«Ζητώ συγγνώμη για αυτό που έκανα. Δεν είχα κοιμηθεί για δύο ημέρες. Έπρεπε να κερδίσω χρήματα για την οικογένειά μου» πρόσθεσε.
Αφού παρέσυρε τους πεζούς, ο Αναρμπέκ βγήκε από το ταξί και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, αλλά τον καταδίωξαν οι περαστικοί. Στο δικαστήριο είπε ότι έτρεξε να φύγει επειδή φοβήθηκε ότι το πλήθος θα τον λιντσάριζε.
- Σεισμός 7,4 Ρίχτερ συγκλονίζει την Ινδονησία – Κίνδυνος για τσουνάμι
- Νεκρός στη Νέα Μάκρη από την κακοκαιρία – Ανδρας παρασύρθηκε από ρέμα
- Η Βολιβία ξαναρχίζει τη συνεργασία με την αμερικανική DEA ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών
- Το Ιράν απορρίπτει τις «παράλογες» αξιώσεις των ΗΠΑ – Αρνείται ότι διεξάγει διαπραγματεύσεις
- Εκτοξεύτηκε το Artemis II – H NASA επιστρέφει στη Σελήνη έπειτα από μισό αιώνα
- Μπουρούντι: 13 νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών – Επί 6 ώρες εκσφενδονίζονταν βλήματα



