Έως τις αρχές Ιουλίου παρατείνεται η ενδοκυβερνητική κρίση που απειλεί την συνοχή της κυβέρνησης της Γερμανίας, λόγω της ρήξης ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ και τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) του υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, για το προσφυγικό.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στη Μέρκελ για πιο αυστηρούς ελέγχους των συνόρων.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η ηγεσία του CSU πιστεύει πως οι μετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες θα πρέπει από την 1η Ιουλίου να επιστρέφονται στις άλλες χώρες, εάν δεν υπάρξει μία νέα συμφωνία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Μέρκελ αποδέχτηκε την προθεσμία αυτή, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να περιορίσει τις εντάσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού και να απομακρύνει το σενάριο της διάλυσης.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να επιδιώξει διμερείς συμφωνίες με ευρωπαίους εταίρους της για το ζήτημα της επαναπροώθησης μεταναστών στη Συνόδο Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου. Μετά την Σύνοδο η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου, δήλωσε η Μέρκελ , ενώ από την πλευρά του ο Ζεεχόφερ διαμηνύει πως εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις και αυστηρότεροι έλεγχοι των συνόρων.

Το CSU θέλει να επιβάλει τους όρους του στην εθνική μεταναστευτική πολιτική. Στόχος του: να μην επιτρέπεται η είσοδος στη Γερμανία στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο