Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρατείνεται η κυβερνητική κρίση στη Γερμανία - Τελεσίγραφο σε Μέρκελ

Παρατείνεται η κυβερνητική κρίση στη Γερμανία – Τελεσίγραφο σε Μέρκελ

Ο Χορστ Ζεεχόφερ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στη Μέρκελ για πιο αυστηρούς ελέγχους των συνόρων

Έως τις αρχές Ιουλίου παρατείνεται η ενδοκυβερνητική κρίση που απειλεί την συνοχή της κυβέρνησης της Γερμανίας, λόγω της ρήξης ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ και τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) του υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, για το προσφυγικό.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στη Μέρκελ για πιο αυστηρούς ελέγχους των συνόρων.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η ηγεσία του CSU πιστεύει πως οι μετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες θα πρέπει από την 1η Ιουλίου να επιστρέφονται στις άλλες χώρες, εάν δεν υπάρξει μία νέα συμφωνία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Μέρκελ αποδέχτηκε την προθεσμία αυτή, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να περιορίσει τις εντάσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού και να απομακρύνει το σενάριο της διάλυσης.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να επιδιώξει διμερείς συμφωνίες με ευρωπαίους εταίρους της για το ζήτημα της επαναπροώθησης μεταναστών στη Συνόδο Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου. Μετά την Σύνοδο η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου, δήλωσε η Μέρκελ , ενώ από την πλευρά του ο Ζεεχόφερ διαμηνύει πως εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις και αυστηρότεροι έλεγχοι των συνόρων.

Το CSU θέλει να επιβάλει τους όρους του στην εθνική μεταναστευτική πολιτική. Στόχος του: να μην επιτρέπεται η είσοδος στη Γερμανία στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024