Νέα πυραυλική επίθεση κατά της Σαουδικής Αραβίας
Πακιστανός μετανάστης τραυματίστηκε από την πτώση συντριμμιών βαλλιστικού πυραύλου που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι από την Υεμένη κατά της Σαουδικής Αραβίας και αναχαίτισε το αντιπυραυλικό σύστημα του βασιλείου.
Συστοιχία της αντιαεροπορικής άμυνας της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε την Κυριακή βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος εκτοξεύθηκε από περιοχή που ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες στη γειτονική Υεμένη, μετέδωσαν σαουδαραβικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, την στιγμή που στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ απέσπασε ήδη το αεροδρόμιο και συνεχίζει τις ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις της για να καταλάβει το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην πόλη Χοντάιντα.
Από την πτώση συντριμμιών του πυραύλου, ο οποίος είχε στόχο την πόλη Τζιζάν (νότια), τραυματίστηκε πακιστανός μετανάστης, γνωστοποίησε η συμμαχία με ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, επιβεβαίωσαν μέσω του τηλεοπτικού τους δικτύου Αλ Μασίρα ότι εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον στρατοπέδου στην Τζιζάν.
Οι αντάρτες, οι οποίοι έχουν πολλαπλασιάσει τις εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, αναλαμβάνουν συχνά την ευθύνη για τα πλήγματα αυτά, για τα οποία λένε ότι είναι επιτυχή.
Παίρνει σοβαρά την απειλή
Το σαουδαραβικό βασίλειο, επικεφαλής της συμμαχίας που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015, γενικά διαβεβαιώνει ότι αναχαιτίζει τους περισσότερους από τους πυραύλους των Χούθι.
Πριν από μία εβδομάδα, η σαουδαραβική αντιαεροπορική άμυνα είχε ανακοινώσει ότι αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο πάνω από την Τζιζάν, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.
Σε ένδειξη ότι το βασίλειο παίρνει σοβαρά την απειλή, δοκίμασε τον περασμένο μήνα νέο σύστημα συναγερμού και ειδοποίησης του πληθυσμού στην πρωτεύουσα Ριάντ και στην πλούσια σε πετρέλαιο Ανατολική Επαρχία.
Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν, τον μεγάλο της αντίπαλο στην περιοχή, ότι προμηθεύει με πυραύλους τους υεμενίτες αντάρτες. Το Ιράν αναγνωρίζει ότι υποστηρίζει πολιτικά τους Χούθι, αλλά αρνείται ότι τους παρέχει οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια.
Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 10.000 ανθρώπους και έχει τραυματίσει πάνω από 55.000 άλλους από τον Μάρτιο του 2015, ενώ έχει προκαλέσει πολύ σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
- Ιταλία: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Νάπολη – Έκλεισαν σχολεία
- Δήμαρχος Αργοστολίου για την 162η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
- Πυρετός στη Wall Street για την είσοδο της SpaceX στο χρηματιστήριο – Αποτίμηση 1,75 τρισ.
- Ευρώπη: Γιατί τα νοικοκυριά πετάνε τόσα τρόφιμα; Κι όμως, μπορούμε να περιορίσουμε τη σπατάλη
- Σε δημόσια διαβούλευση ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών
- Η FIFA μετατρέπει το Μουντιάλ 2026 σε… Monopoly
- Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Μεσολόγγι
- Φάμελλος: Μόνο μια μεγάλη πολιτική δημοκρατική αλλαγή θα εξασφαλίσει μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)





















![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442