Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Από Μασσαλία μέχρι Νέα Σμύρνη η κόντρα Ανιγκό - Ντεσάν

Από Μασσαλία μέχρι Νέα Σμύρνη η κόντρα Ανιγκό – Ντεσάν

Γιατί ο νέος τεχνικός του Πανιωνίου έριξε σπόντες για τον εκλέκτορα της Εθνικής Γαλλίας

Πριν από την αγχωτική πρεμιέρα της Γαλλίας στο Μουντιάλ 2018 (νίκησε 2-1 την Αυστραλία) είχε ακουστεί μία φωνή δυσπιστίας για τους «τρικολόρ» (με σπόντες για τον εκλέκτορα τον Ντιντιέ Ντεσάν) προερχόμενη από τη… Νέα Σμύρνη!

«Αγαπάω την Γαλλία. Την υποστηρίζω, αλλά δεν πιστεύω πως θα είναι η πρωταθλήτρια. Η Βραζιλία έχει ένα καλό σύνολο και πιστεύω πως θα κατακτήσει το τρόπαιο. Επίσης, ο Ντεσάν δεν είναι φίλος μου. Δεν μπορώ να πω ότι τον συμπαθώ» δήλωσε κατά την παρουσίασή του από την ΠΑΕ Πανιώνιος ο Ζοζέ Ανιγκό την Παρασκευή 15 Ιουνίου.

Δημόσια αντιπαράθεση

Επί της ουσίας ο νέος τεχνικός των «Κυανέρυθρων» αναθέρμανε μία κόντρα που χρονολογείται από την εποχή της συνύπαρξης τους στη Μαρσέιγ. Μάλιστα, από τον Οκτώβριο του 2011 (σε μία σεζόν που οι Γάλλοι κοντραρίστηκαν με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ) η διαμάχη τους έχει λάβει και δημόσιες διαστάσεις. «Δεν θα μιλήσω για πράγματα που γνωρίζω ότι ξέρετε. Όπως τα ξέρουν και πολλοί άλλοι άνθρωποι» είχε σχολιάσει ο προπονητής Ντεσάν σε δημοσιογραφική ερώτηση για τα περί διαφωνιών με τον τότε αθλητικό διευθυντή Ανιγκό σε θέματα μεταγραφικής πολιτικής.

«Θα έπρεπε να σκέπτεται δύο φορές πριν μιλήσει αντί να λέει ηλίθια πράγματα, όπως με τη συγκεκριμένη δήλωσή του. Είναι ανεύθυνο» είχε απαντήσει ο σημερινός κόουτς του Πανιωνίου προτιμώντας την ευθεία βολή αντί για έμμεσες αναφορές. Με βάση μάλιστα τον εσωτερικό κανονισμό (περί εχεμύθειας, απόρρητου και δημόσιας εικόνας) ο αθλητικός διευθυντής Ανιγκό είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο!

Έκτοτε ουδέποτε έθαψαν το τσεκούρι του πολέμου. Μπορεί να αποχώρησαν και οι δύο από τη Μαρσέιγ, αλλά δεν έπαψαν να αλληλοκατηγορούνται.

Παραδοχή μίσους!

Τον Οκτώβριο του 2012 ο Ντεσάν (μερικούς μήνες μετά το διαζύγιο του με τους Μασσαλούς) δήλωσε ότι ο Ανιγκό τον εξώθησε σε αποχώρηση από την ομάδα. «Υπάρχουν δύο ειδών αθλητικοί διευθυντές: αυτοί που ενδιαφέρονται για την ομάδα και τον προπονητή και αυτοί που κοιτάζουν το προσωπικό τους συμφέρον» είχε προσθέσει ακόμη ρίχνοντας μία ακόμη… ταβανόπροκα.

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά η κόντρα δεν ξεθύμανε. Ο Ντεσάν κρατούσε πλέον το πηδάλιο της Εθνικής Γαλλίας, όταν τη σεζόν 2015-16 ο Ανιγκό δήλωσε «…ο Ντιντιέ είναι ένας άνθρωπος που δεν μοιράζεται τίποτα. Η επιτυχία είναι για εκείνον, αλλά όχι η αποτυχία».

Σε αυτή την αιχμή ο Ντεσάν απάντησε (τον Μάρτιο του 2016): «Τούτη την περίοδο ο μόνος τρόπος να μιλήσουν για τον Ανιγκό, είναι να μιλήσει εκείνος για εμένα. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει τον κόσμο του ποδοσφαίρου τι σκέφτεται και τι λέει».

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ήταν η σειρά του Ανιγκό να επανέλθει παραδεχόμενος χωρίς περιστροφές ότι «…τον μισώ και με μισεί. Δεν μπορούμε να μοιραστούμε τίποτα».

Κατόπιν αυτών η τελευταία αναφορά του (με την ιδιότητα πλέον του προπονητή του Πανιωνίου) για τον εκλέκτορα της Γαλλίας μπορεί να θεωρηθεί και… λάιτ.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024