Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σβίγκου: Η πρόταση μομφής γύρισε μπούμερανγκ στη ΝΔ

Σβίγκου: Η πρόταση μομφής γύρισε μπούμερανγκ στη ΝΔ

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε τον Αντώνη Σαμαρά «ως τον πραγματικό ηγέτη της ΝΔ»

Για πολιτική αστοχία, με την κατάθεση της πρότασης μομφής, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σημειώνοντας πως «γύρισε μπούμερανγκ στη ΝΔ, που είχε και την πρωτοβουλία να την καταθέσει, αλλά αποκάλυψε και τη γύμνια των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης».

«Αυτό που πέτυχε ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση του, ήταν να αναδείξει τον κ. Σαμαρά, και στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, ως τον πραγματικό ηγέτη της ΝΔ» πρόσθεσε η κ. Σβίγκου, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εκτέθηκε στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη με την υποκρισία και τον λαϊκισμό του, για τον απλούστατο λόγο ότι κράτησε μία στάση εντελώς αναντίστοιχη με την πάγια θέση του κόμματός του, αλλά και του ίδιου, για σύνθετη ονομασία».

Εκτίμησε δε, ότι «πολλοί φιλελεύθεροι πολίτες που ψηφίζουν τη ΝΔ δεν συμφωνούν με αυτήν τη στάση και κατανοούν ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε ήταν και εθνικά ωφέλιμη, αλλά ήταν και στη βάση της εθνικής γραμμής που έχει τεθεί στη χώρα μας από το 1995».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικά στις τοποθετήσεις τους, ιδιαίτερα τα κόμματα που έχουν διαπραγματευθεί στο παρελθόν «για πολύ λιγότερα από αυτά που έχει καταφέρει να κερδίσει η ελληνική πλευρά σήμερα» η οποία, όπως είπε, επέδειξε σθεναρότητα στις διαπραγματεύσεις και ήταν πλήρως συμβατή με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πολιτικού κόστους για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι «ακόμα κι αν υπάρχει ένα πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, αυτό αναπληρώνεται και πολύ παραπάνω από το ευρύτερο όφελος που έχεις όταν ενισχύεται το κύρος της χώρας και οι δυνατότητές της» και υπογράμμισε ότι «δεν έχει τίποτε να φοβηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από μία συμφωνία που είναι εθνικά ωφέλιμη».

Σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής, καταλόγισε «μία καθόλα υποκριτική και λαϊκίστικη στάση» στην ηγεσία του, προσθέτοντας ότι «αναζητούν μαζί με τη ΝΔ τα πιο απίθανα προσχήματα για να δικαιολογήσουν μία στάση, η οποία καθοδηγείται από καθαρά μικροπολιτικά συμφέροντα». Παράλληλα, «και η στάση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, αλλά και διανοουμένων και υποστηρικτών της ευρύτερης Κεντροαριστεράς δείχνουν ότι η κ. Γεννηματά διαπράττει ένα τεράστιο λάθος εάν εμμείνει στη στάση της για απόρριψη της συμφωνίας» υποστήριξε, για να συμπληρώσει ότι η επικεφαλής του Κινήματος δεν εκφράζει τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο στο ζήτημα της συμφωνίας.

«Η στάση άλλων ηγετικών προσώπων μέσα από το Κίνημα Αλλαγής, όπως είναι αυτή του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος είναι ένας δηλωμένος πολιτικός μας αντίπαλος και δεν είναι φίλος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μία στάση, η οποία είναι συμβατή με τον φιλελεύθερο χώρο και τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας» παρατήρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, η κ. Σβίγκου είπε ότι η συμφωνία θα λάβει πολύ περισσότερες ψήφους από αυτές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024