Στη Βουλή της ΠΓΔΜ εισήχθη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο για τη συμφωνία Σκοπίων – Αθήνας επί της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ, η συζήτηση θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Αφού πρώτα εξεταστεί από τους βουλευτές της Επιτροπής, στη συνέχεια θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Εφόσον ανάψει το «πράσινο φως» επ’ αυτού, το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως την Παρασκευή. Η έγκριση του νομοσχεδίου απαιτεί απλή πλειοψηφία, δηλαδή 61 βουλευτές σε σύνολο 120.

Μετά την έγκριση της συμφωνίας, το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσταλεί στον πρόεδρο Ιβάνοφ , ο οποίος θα πρέπει εντός επτά ημερών να το υπογράψει. Αν ο Ιβάνοφ θέσει βέτο, η συμφωνία επιστρέφει στο Κοινοβούλιο, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να υιοθετηθεί με απόλυτη πλειοψηφία επί των παρευρισκόμενων βουλευτών.

Εφόσον λάβει το τελικό «ναι», τότε η συμφωνία επιστρέφει εκ νέου στον πρόεδρο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

Διαβάστε επίσης: Σοβαρά επεισόδια στα Σκόπια για τη συμφωνία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο