Ένα νέο κεφάλαιο γράφεται στην πολύχρονη ιστορία του Suzuki Jimny. Έστω και καθυστερημένα, η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να αντικαταστήσει το υφιστάμενο μοντέλο με ένα νέο, επιχειρώντας παρόλα αυτά να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά που καθιέρωσαν το προσιτό σε διαστάσεις off-roader.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του σχεδιασμού, ο οποίος διατηρεί την τετράγωνη και για πολλούς διαχρονική λογική του απερχόμενου μοντέλου, γυρνώντας την πλάτη σε σαφώς πιο σύγχρονα και ενδεχομένως ελκυστικά πρότυπα.

Δεδομένη επίσης θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία του συστήματος τετρακίνησης καθώς και των σχέσεων υποπολλαπλασιασμού, χαρακτηριστικό που σπανίζει στις ημέρες.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν η Suzuki θα εφοδιάσει το νέο Jimny με κάποιο σύγχρονο και ως εκ τούτου ανταγωνιστικό κινητήριο σύνολο ή αν θα αρκεστεί στο ατμοσφαιρικό σύνολο των 1,5 λίτρων το οποίο συντροφεύει το μικρό off-roader αρκετά χρόνια τώρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα γενιά του Jimny αναμένεται να ανακοινωθούν στις 5 Ιουλίου, ημέρα  της επίσημης αποκάλυψης του αυτοκινήτου.