Μεταξύ των καινοτομιών που θα εντάξει στην γκάμα του η νέα γενιά του σκληροτράχηλου αμερικανικού pickup, συγκαταλέγεται και η ήπια υβριδική τεχνολογία η οποία αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την Ram.

Ένας ιδιαιτέρως σημαντικός κρίκος στα σχέδια ανάπτυξης της Fiat-Chrysler Automobiles όπου και ανήκει η Ram, εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όπου τα pickup απολαμβάνουν, διαχρονικά, ιδιαίτερη δημοτικότητα.

Πρόκειται για τη νέα γενιά του Ram 2500 η οποία σε σχεδιαστικό επίπεδο αναμένεται να εναρμονιστεί με τα αισθητικά πρότυπα του νέου 1500, υιοθετώντας αντίστοιχες τεχνολογικές και σχεδιαστικές προδιαγραφές και στο εσωτερικό του με κυρίαρχο στοιχείο την οθόνη αφής για το infotainment διάστασης από 8,4 έως 12 ίντσες. Στις ακριβότερες εκδόσεις, οι επενδύσεις αναμένεται να αποτελούνται από δέρμα ενισχύοντας την εικόνα του αμερικανικού pickup.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, το Ram 2500 θα εντάξει στο παλμαρέ του πλήθος συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας μεταξύ των οποίων κάμερα 360 μοιρών, σύστημα επιτήρησης των τυφλών σημείων, ενεργό cruise control και σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του και τα κινητήρια σύνολα τα οποία θα εξοπλίσουν τη νέα γενιά του αμερικανικού pickup, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι κινητήρες θα συνδυάζονται με επικουρικό υβριδικό σύστημα 48 V το οποίο αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων σηματοδοτώντας παράλληλα μια σημαντική αλλαγή στις συνήθειες της φίρμας.

Η Ram έχει ήδη ανακοινώσει ότι η παραγωγή του νέου 2500 καθώς και του επικείμενου 3500 θα ξεκινήσει από το 2020 στο εργοστάσιό της στο Warren του Michigan. Υπό αυτό το σκεπτικό, η πρώτη εμφάνιση του 2500 αναμένεται εντός του 2019.

Παράλληλα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Fiat Chrysler Automobiles από το 2022 σκοπεύει να εντάξει στο τεχνολογικό παλμαρέ της Ram συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr