Τα 79α γενεθλιά του γιορτάζει σήμερα με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ, ειδικός διαμεσολαβητής για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

Ένα «καυτό» θέμα με το οποίο ασχολήθηκε εντατικά τα τελευταία 25 χρόνια επιλύθηκε με τη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ και ο Μάθιου Νίμιτς γιορτάζει τα γενέθλιά του στις Πρέσπες, λαμβάνοντας ως «δώρο» την υπογραφή της συμφωνίας.

«Δεν υπήρχε πιο κατάλληλη ημερομηνία για να υπογραφεί η συμφωνία» τόνισε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε στις συνομιλίες ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ.

Εκτός αυτού, όμως, για τον Μάθιου Νίμιτς έγινε ειδική παραγγελία μια τούρτα για τα γενέθλιά του, η οποία «φιγουράρισε» στο χώρο της υπογραφής της συμφωνίας για την ΠΓΔΜ. Όλοι οι προσκεκλημένοι για την υπογραφή της συμφωνίας τραγούδησαν το «happy birthday» στον αμερικανό διπλωμάτη και του ευχήθηκαν «καλές διακοπές» πλέον, αφού το έργο του ολοκληρώθηκε.

Αλλωστε και ο ίδιος έχει εκμυστηρευθεί ότι η σύζυγός του τον πιέζει εδώ και χρόνια για να μπορέσουν -σαν άνθρωποι κι αυτοί- να πάνε διακοπές. Έτσι, μαζί με την υπογραφή της συμφωνίας για την ΠΓΔΜ, ο Μάθιου Νίμιτς λαμβάνει ως «δώρο» και ένα «ελευθέρας» για διακοπές…

Γράψτε το σχόλιο σας