Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου στους ΑΝΕΛ

Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου στους ΑΝΕΛ

Οι κυβιστήσεις του Πάνου Καμμένου προκαλούν φυγόκεντρες τάσεις στο κόμμα

Φυγόκεντρες τάσεις εμφανίζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στους Ανεξάρτητους Ελληνες. Οι κυβιστήσεις του προέδρου, Πάνου Καμμένου, το υποκριτικό σκηνικό που στήθηκε γύρω από τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και ο αναβρασμός που επικρατεί στο κόμμα για την πολιτική που ασκεί στα εθνικά θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν εκρήξεις με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Η διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου γιατί ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου κι ενδεχομένως να παίξει το ρόλο του φιτιλιού για τις μελλοντικές εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Το σοκ για τον Πάνο Καμμένο ήρθε από την Μανταλένα Παπαδοπούλου, μέχρι πρότινος εκπρόσωπο τύπου η οποία μόλις πριν λίγες ημέρες είχε οριστεί υπεύθυνη για τα ψηφοδέλτια στις επερχόμενες εκλογές. Παρά το γεγονός ότι προ εβδομάδος είχε εμφανιστεί στο πλάι του κ. Καμμένου και τίποτε δεν προμήνυε την αποχώρησή της, η συμφωνία που υπεγράφη ήταν όπως φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εμένα η συνείδησή μου επιβάλλει να αποχωρήσω από την ενεργό πολιτική και να γυρίσω στο σπίτι μου. Η κατάπτυστη συμφωνία που προέκυψε και από την ανεπάρκεια και τις εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος δεν πρέπει να υπογραφεί από τον Υπουργό Εξωτερικών και από κανέναν άλλον», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Και δεν είναι η μόνη, άλλωστε, ο Δημήτρης Καμμένος δήλωσε το πρωί της Κυριακής στο in.gr «να δούμε πόσο ξύλο θα πέσει».

Το κόμμα των ΑΝΕΛ έχει να αντιμετωπίσει μια πολυμέτωπη κρίση. Για παράδειγμα η κυρία Κουντουρά και ο κ. Παπαχριστόπουλος έχουν δηλώσει ότι η συμφωνία είναι καλή, σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή. Κάποιοι λένε ότι «φλερτάρουν» με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκτιμούν ότι το μέλλον τους στους ΑΝΕΛ είναι ζοφερό.

Ο Πάνος Καμμένος έχει να αντιμετωπίσει αφενός τους ενάντιους στη συμφωνία που είναι έξαλλοι για τη στάση του και την παραμονή του στην κυβέρνηση και αφετέρου όσους βλέπουν με καλό μάτι τον συμβιβασμό με τη «Βόρεια» Μακεδονία».

Εξαφανίζονται πάνω από τα Τέμπη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόμμα βράζει στη βάση του, οι ψηφοφόροι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι έξαλλοι και οι μετρήσεις δείχνουν ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ πάνω από τα Τέμπη έχουν… εξαφανιστεί. Παίρνουν πολύ χαμηλά ποσοστά από έναν κόσμο που δεν μπορεί να δεχθεί τη συμφωνία και τις υποκριτικές κορώνες του κ. Καμμένου.

Οι ΑΝΕΛ τους τελευταίους μήνες έχουν χάσει όλα τα στηρίγματα που είχαν στην κοινωνία. Εχασαν την Εκκλησία, η οποία έχει ταχθεί αναφανδόν κατά της συμφωνίας. Εχασαν τους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους, καθώς ο κ. Καμμένος υπογράφει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο. Χάνουν τώρα και το λεγόμενο «πατριωτικό μέτωπο», το κομμάτι εκείνο της Δεξιάς που είχε εγκαταλείψει τη ΝΔ και είχε στραφεί στους ΑΝΕΛ αφού είχε πειστεί από τον κ. Καμμένο.

Κάποιοι δεν αποκλείουν να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις στελεχών, όπως του προέδρου της τοπικής στην Κοζάνη. Ενώ άλλοι έχουν στείλει επιστολή στον πρόεδρο ζητώντας την άμεση σύγκλιση του συμβουλίου του κόμματος για τη στάση που κρατά στο «Μακεδονικό».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024