
Σαλβίνι: «Μπλόκο» σε ακόμη δύο πλοία με μετανάστες
«Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιταλία δε θέλει πλέον να υποθάλπτει παράνομες δραστηριότητες σε σχέση με τη μετανάστευση»
Ο υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, προανήγγειλε ότι πρόκειται να εμποδίσει την είσοδο ακόμα δύο πλοίων ανθρωπιστικών οργανώσεων με διασωθέντες μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα.
Πρόκειται για το γερμανικό Sea-Watch και το Mission Lifeline, όπως έγραψε ο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, στο Facebook.
«Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιταλία δε θέλει πλέον να υποθάλπτει παράνομες δραστηριότητες σε σχέση με τη μετανάστευση, επομένως θα πρέπει να βρουν άλλα λιμάνια (όχι ιταλικά) για να κατευθυνθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.
Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Εσωτερικών, και οι δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν αναπτύξει τα πλοία τους ανοικτά των λιβυκών ακτών με στόχο «να μαζέψουν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που εγκαταλείπονται από διακινητές στη θάλασσα».
Πριν από έξι ημέρες η Ιταλία έλαβε την απόφαση να μην επιτρέπει την είσοδο στο πλοίο Aquarius που μετέφερε περισσότερους από 600 μετανάστες, οι οποίοι είχαν διασωθεί από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το πλοίο που δεν έγινε δεκτό ούτε στη Μάλτα, έχει βάλει πλώρη για την Ισπανία μετά από σχετική πρόσκληση του ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, όπου αναμένεται να φτάσει αύριο.
- Καρυστιανού: Αστεία τα περί ρωσικής επιρροής – Όποτε γίνουν εκλογές είμαστε πανέτοιμοι
- Δασμοί 2.0: Αναζωπύρωση του εμπορικού πολέμου από τον Τραμπ – Ποιες χώρες μπήκαν στο στόχαστρο, οι αντιδράσεις
- Ο Τζόνι Ντεπ αποκαλύπτει τον εσωτερικό του Σκρουτζ στο νέο τρέιλερ του «Ebenezer»
- Βίντεο της Άρσεναλ με την πρώτη μέρα του Τζόλη… μέσα από τα μάτια του (vid)
- Καύσωνας και φωτιές: Ισπανία και Γαλλία στο έλεος των πυρκαγιών – Χιλιάδες κόσμος έχει απομακρυνθεί από τα σπίτια του
- Αναβολή λόγω καιρού στη δοκιμαστική εκτόξευση του Starship





