Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακονίζουν τα μαχαίρια στη Βουλή - Απόρρητα έγγραφα για το Σκοπιανό πέφτουν στο τραπέζι

Ακονίζουν τα μαχαίρια στη Βουλή – Απόρρητα έγγραφα για το Σκοπιανό πέφτουν στο τραπέζι

Tελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών που θα σηματοδοτήσει και τον χαρακτήρα που θα έχει η προεκλογική περίοδος

Και τώρα οι δυο τους, σε μια από τις κρισιμότερες κοινοβουλευτικές μάχες των τελευταίων ετών. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τη σύγκρουση που θα λάβει σε λίγες ώρες για το Μακεδονικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για ένα τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών που θα σηματοδοτήσει και τον χαρακτήρα που θα έχει η προεκλογική περίοδος, όποτε κι αν αυτή ξεκινήσει.

Το κλίμα ακραίας πόλωσης έδωσε η χθεσινή ημέρα η οποία στιγματίστηκε από τις αθλιότητες του Χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση οι οποίες κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ όταν η αστυνομία τον καταδίωκε αλλά αυτός δεν σταματούσε. Αλλά και από την σφοδρή αντιπαράθεση Νίκου Κοτζιά και Ντόρας Μπακογιάννη και τις συνεχείς αντεγκλήσεις βουλευτών.

Αποχαρακτηρισμός

Πλέον η σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον κ. Μητσοτάκη, λαμβάνει χαρακτήρα βεντέτας αφού ο ένας απειλεί τον άλλον με αποκαλύψεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  κ. Κοτζιάς προχώρησε στον αποχαρακτηρισμό περίπου 30 σημαντικών εγγράφων από περασμένες δεκαετίες που αναφέρουν την «καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Φημολογείται πως ο κ. Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει τα χαρτιά που έχει στα χέρια του και για τα οποία είχε μιλήσει πρόσφατα ο Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Θα πρόκειται για επίσημα έγγραφα τα οποία θα αποδεικνύουν (κατά την κυβέρνηση) την υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας στη υπόθεση του Μακεδονικού. Το Μαξίμου θέλει να στριμώξει την αξιωματική αντιπολίτευση και να την πολεμήσει με τα δικά της όπλα, εκτιμώντας έτσι ότι θα γυρίσει το παιχνίδι υπέρ του καθώς θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που διαπραγματευόταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι οποίες είχαν παραχωρήσει όνομα και άλλα στοιχεία.

Στην οδό Πειραιώς έχουν γνώση όσων θα θελήσει να ρίξει στο τραπέζι ο πρωθυπουργός και ο κ. Κοτζιάς κι ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα θυμίσουν στον ελληνικό λαό ότι στελέχη, βουλευτές, υπουργοί, ακόμη και ο κ. Τσίπρας, είχαν χαρακτηρίσει Μακεδονία την ΠΓΔΜ πολύ πριν ανοίξει το θέμα του ονοματολογικού.

Επίσης, θα θυμίσουν τι έλεγε ο Π. Καμμένος για την Μακεδονία και πόσες «κωλοτούμπες» έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Επίσης, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο ξένος τύπος ασχολείται και αποθεώνει τον Τσίπρα.

Η Βουλή σήμερα θα θυμίζει λάκκο των λεόντων όπου αν κάποιος σταθεί άτυχο και βρεθεί στη μέση θα… κατασπαραχθεί. Αυτό ουσιαστικά ταιριάζει το Κίνημα Αλλαγής που η ανακωχή ενδεχομένως να μην είναι αρκετή. Αλλωστε, η φήμη ότι το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα πιέζει την Φώφη Γεννηματά να αποδεχθεί τη συμφωνία, είναι αρκετή για να φέρει νέους τριγμούς. Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις Φώφης – Σταύρου Θεοδωράκη είναι στον ναδίρ μετά τη διαφοροποίησή τους σε σχέση με τη συμφωνία.

Αν στη σημερινή συνεδρίαση υπάρξει διαφοροποίηση από τη γραμμή του Ποταμιού τότε όλα είναι ανοικτά για το ΚΙΝΑΛ.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024