Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η συμμετοχή του Τσερίσεφ ντρόπιασε τη Ρεάλ

Όταν η συμμετοχή του Τσερίσεφ ντρόπιασε τη Ρεάλ

Ο πρωταγωνιστής της πρεμιέρας του Μουντιάλ έχει στιγματίσει την ιστορία της «Βασίλισσας»

Ο Ντένις Τσερίσεφ, ο «ζωγράφος» της πρεμιέρας του Μουντιάλ 2018 (επιστρατεύτηκε ως αλλαγή και σκόραρε δις με θεαματικό τρόπο στο 5-0 της Ρωσίας κόντρα στη Σαουδική Αραβία), είναι ο παίκτης για τον οποίο χρεώθηκε μία γκάφα ολκής πριν από δυόμισι χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης.

Επτά συμμετοχές μέτρησε συνολικά στην πρώτη ομάδα της «Βασίλισσας» και η ειρωνεία της ιστορίας είναι πως πέτυχε γκολ μόνο στο ματς που ντροπιάστηκε ο σύλλογος…

Στις 2 Δεκεμβρίου 2015 για τη φάση των «32» του Κόπα Ντελ Ρέι η Ρεάλ νίκησε 3-1 στην έδρα της Κάντιθ με τον Τσερίσεφ να κουνάει πλεκτό στο 3’. Μόνο που ο αριστερός winger δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, επειδή κουβαλούσε τιμωρία καρτών από την προηγούμενη σεζόν (κατά την οποία αγωνιζόταν στη Βιγιαρεάλ ως δανεικός).

Τα στελέχη της Ρεάλ διερρήγνυαν τα ιμάτια τους (καλύπτοντας και τον τότε προπονητή Ράφα Μπενίτεθ) ότι δεν ειδοποιήθηκαν από την ομοσπονδία για την ποινή, όπως προέβλεπε ο κανονισμός, όμως τα ντοκουμέντα (φαξ) τους διέψευσαν. Έτσι, η αντικανονική συμμετοχή του Τσερίσεφ κόστισε την αποβολή της ομάδας από τη διοργάνωση για την περίοδο 2015-16. Αυτό όμως ήταν το λιγότερο μπροστά στον επικοινωνιακό διασυρμό που υπέστη ο σύλλογος.

Ο γιος της «σφαίρας»

Ο Τσερίσεφ παρεμπιπτόντως δεν ήταν κανένας κομήτης στην Ισπανία. Εκεί μπουσούλησε ποδοσφαιρικά, εκεί βγάζει πλέον το παντεσπάνι του. Γεννήθηκε μεν στις 26 Δεκεμβρίου 1990 στη ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, όμως ο πατέρας του, ο Ντμίτρι (επιθετικός με το προσωνύμιο «σφαίρα», λόγω της ταχύτητας του), μεταπήδησε το 1996 από τη Ντιναμό Μόσχας στη Σπόρτινγκ Χιχόν και δεν αποχωρίστηκε τη φαμίλια του.

Ο υιός Ντένις λοιπόν εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της ισπανικής ομάδας και ακολούθησε τον πατέρα του και στην Μπούργκος. Από το 2002 σε ηλικία 12 ετών έγινε μέλος των ακαδημιών της Ρεάλ και εκεί «αγκυροβόλησε». Σημειωτέον στη «Βασίλισσα» θήτευσε ως προπονητής των ακαδημιών και ο Ντμίτρι Τσερίσεφ την περίοδο 2006-10.

Ο Ντένις από την πλευρά του ανέβηκε ένα – ένα τα κλιμάκια της ομάδας και εν συνεχεία ξεκίνησαν οι δανεισμοί. Παραχωρήθηκε σε Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ και Βαλένθια, ενώ στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ αγωνίστηκε 60 λεπτά το 2012-13 (στο κύπελλο) και 117’ το 2015-16 (τρεις συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο στο πρωτάθλημα, μία και μοιραία στο κύπελλο).

Το 2016 η Βιαγιαρεάλ αποφάσισε να τον αγοράσει από τη «Βασίλισσα» έναντι 7 εκατ. ευρώ.

Αισθάνεται περισσότερο Ισπανός

Σε συνέντευξή του το 2011 είχε παραδεχτεί ότι αισθάνεται περισσότερο Ισπανός (έχει ούτως ή άλλως διπλή υπηκοότητα), αλλά δεν αρνήθηκε την πρόσκληση της Ρωσίας το 2012. Προηγουμένως άλλωστε είχε αγωνιστεί και στα μικρότερα εθνικά κλιμάκια της χώρας. Μάλιστα, κατά σύμπτωση ο Ντένις και ο πατέρας του (Νμίτρι) πραγματοποίησαν το ντεμπούτο του με το εθνόσημο κόντρα στον ίδιο αντίπαλο (ΗΠΑ) με διαφορά 20 ετών.

Δεν είχε πάντως έκτοτε σταθερή παρουσία στην Εθνική επηρεαζόμενος και από τραυματισμούς. Στις 14 Ιουνίου 2018, στη 12η συμμετοχή του -περίπου έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο του- έμελλε να πετύχει και τα πρώτα του γκολ. Και τι γκολ… «Ζωγράφισε» στην παρθενική του παρουσία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024