Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι το Ποτάμι ήταν από την αρχή υπέρ μια λύσης του Σκοπιανού.

«Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του είναι υπέρ της λύσης. Δεν θα πω πάλι τα γνωστά. Δεν ανήκει όλη η Μακεδονία στην Ελλάδα. Όλες οι χώρες του πλανήτη τους λένε Μακεδονία. Επείγει μια καλή συμφωνία με τους γείτονες μας, να μην τους δώσουμε πακέτο στους Τούρκους. Να τους βοηθήσουμε να γίνουν μέλη της ΕΕ σε 10-12 χρόνια, γιατί τόσο θα πάρει, και να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ είναι απαραίτητο πρώτο βήμα. Έχει αδυναμίες και θα τις συζητήσουμε. Αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε. Οι έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο».

Ο κ. Θεοδωρακης ανέφερε ακόμα ότι δεν πρόκειται το Ποτάμι και εκείνος προσωπικά γυρνάει την πλάτη στο πολιτικό κόστος.

«Δεν θα θυσιάσω καμία από τις πεποιθήσεις μου μόνο και μόνο για να παραμείνω σε αυτή τη αίθουσα. Έχω αποφασίσει ότι δεν θα γίνει κατσαρίδα της πολιτικής. Όλα τα προβλήματα δημιουργούνται ή δεν λύνονται από αυτούς που έχουν συνεχώς στο μυαλό τους το πολιτικό κόστος».

Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι θα το καταψηφίσει.