Η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ – Στις 18:00 η συζήτηση
Συνυπογράφεται από το σύνολο της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς
Το Σκοπιανό και η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ που πρόκειται να υπογραφεί στις Πρέσπες βρίσκονται στο επίκεντρο της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας που προανήγγειλε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η συζήτηση επί της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.
«Οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί της πατρίδας μας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία επιζήμιων τετελεσμένων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω πρόταση που συνυπογράφεται από το σύνολο της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.
Αναλυτικά η πρόταση δυσπιστίας:
«Πρόταση Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης
(Άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής)
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Τριάμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση φτωχοποιεί τους πολίτες. Υπέγραψε δύο αχρείαστα μνημόνια, δέσμευσε τη χώρα με βαριές περικοπές συντάξεων και μισθών, αύξησε τους φόρους, υποθήκευσε την δημόσια περιουσία. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκαλεί βλάβη στη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.
Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.
Επιπροσθέτως δεν έχει καν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία μας.
Η κυβέρνηση έχει απωλέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα.
Οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί της πατρίδας μας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία επιζήμιων τετελεσμένων.
Για το λόγο αυτό, η Ν.Δ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής».
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και …κατάγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
- Τροχαίο με την εμπλοκή λεωφορείου και δύο ΙΧ στον Πειραιά – Δύο τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442