Σε πολύμηνες έρευνες σε κοσμικό νησί του Αιγαίου είχαν προχωρήσει, παλαιότερα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ (κυρίως από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κι από την Κρατική Ασφάλεια ) για τμήμα της ομάδας των αντιεξουσιαστών που φαίνεται να εμπλέκονται στην επίθεση -προ τριών ημερών- στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης επί της οδού Μασσαλίας, στα πλαίσια υποστήριξης του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση αδείας.

Για την επίθεση αυτή συνελήφθησαν ένας 26χρονος και μία 23χρονη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο οι οποίοι φέρεται να ανήκαν σε αναρχική συλλογικότητα κεντρικών και νότιων προαστίων της Αθήνας . Η 23χρονη θεωρείται στενή φίλη -την τελευταία πενταετία- του 52χρονου «αρχηγού» της αναρχικής ομάδας και διέμενε στο σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος επικεφαλής της επίθεση παραδόθηκε στις αρχές.

Στη κατοικία αυτή βρέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας GLOCK, δύο γεμιστήρες, 100 φυσίγγια των 9 mm, αλεξίσφαιρο γιλέκο, θήκη όπλου χειρός και τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης κανένα από αυτά τα όπλα δεν είχε ταυτοποιηθεί με κάποια επίθεση, όμως η έρευνα συνεχιζόταν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ