Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Μετά από την θετική εκτίμηση των Θεσμών αναφορικά με την εκκαθάριση των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών από την ελληνική κυβέρνηση και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

To συμβούλιο των διευθυντών του ESM που συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη, με τηλεδιάσκεψη έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που απέμεινε από την τρίτη αξιολόγηση, για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η έγκριση δόθηκε μετά από την θετική εκτίμηση των Θεσμών αναφορικά με την εκκαθάριση των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών από την ελληνική κυβέρνηση και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως ορίστηκαν από το Τεχνικό Μνημόνιο στις 22 Μαρτίου του 2018.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση σημείωσε σημαντική πρόοδο στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Εάν η Ελλάδα μείνει προσηλωμένη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM και η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς τον Αύγουστο, όπως έχει προγραμματιστεί» πρόσθεσε ο Ρέγλινγκ.

Καλός οιωνός λέει ο Σεντένο

Την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ χαιρέτησε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο. «Η απόφαση του ESM είναι ένας καλός οιωνός για τις συζητήσεις για το τέλος του προγράμματος την επόμενη εβδομάδα».

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024