Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Η επιβλητική τετράθυρη ναυαρχίδα της αμερικανικής φίρμας με τον τίτλο της αρχαιότερης εν ενεργεία αυτοκινητοβιομηχανίας, ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια σειρά αισθητικών και τεχνολογικών αλλαγών που θα «ανανεώσουν» τον κύκλο ζωής της για μερικά ακόμα χρόνια.

Πλην των εθιμοτυπικών αλλαγών στη σχεδίαση στα μέρη που καλύπτονται από καμουφλάζ και οι οποίες αναμένεται να της εξασφαλίσουν σύμφωνα με πληροφορίες ένα αιχμηρότερο και πιο σύγχρονο προφίλ, η LaCrosse αναμένεται να επωφεληθεί από μια σημαντική αναβάθμιση του εξοπλισμού της με νέα συστήματα υποβοήθησης, άνεσης και ασφάλειας.

Βελτιώσεις προς όφελος της αποδοτικότητας όσο και της ισχύος αναμένονται και στην γκάμα κινητήρων του αμερικανοτραφούς sedan που τώρα απαρτίζεται από τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων και V6 3,6 λίτρων ο οποίος συνεργάζεται με ήπιο υβριδικο σύστημα αποδίδοντας 310 ίππους και 363 Nm ροπής.

Η πρεμιέρα της ανανεωμένης LaCrosse αναμένεται πριν το τέλος της χρονιάς, και παρά το γεγονός ότι ελάχιστη έως καθόλου σημασία έχει για την ευρωπαϊκή αγορά, η αποκωδικοποίηση τέτοιου είδους μοντέλων αποτελούν πάντα μια ευκαιρία σύγκρισης των προτύπων που χωρίζουν τις δύο όχθες του Ατλαντικού.