Χαμένοι στη μετάφραση φαίνεται πως είναι οι Τούρκοι με ένα πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Συγκεκριμένα, στο εξώφυλλο του περιοδικού μαζί με τον Ερντογάν, υπάρχουν οι φωτογραφίες του Πούτιν, του Τραμπ και του Σι Τζινπίνγκ, με τη λεζάντα «Εγώ είμαι λαός».

Βέβαια, εκεί που φαίνεται να χάνει το νόημα ο τούρκος πρόεδρος είναι στον υπότιτλο ο οποίος αναφέρει «Η εποχή των αυταρχικών ηγετών».

Παρά ταύτα ο Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να καυχηθεί για την επιτυχία του να συμπεριληφθεί στο εξώφυλλο του περιοδικού, αφού στα πλαίσια ομιλίας του είπε: «Με περιγράφουν ως έναν από τους τέσσερις ηγέτες που ορίζουν το μέλλον. Δόξα τω Θεώ!»

Μάλιστα το λάθος του τούρκου προέδρου ενέπνευσε και την φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Takvim», η οποία γράφει στο εξώφυλλο της «Η Μέρκελ δεν κατάφερε να βρεθεί στο εξώφυλλο, ο Ερντογάν τα κατάφερε».

«Μάλλον κάτι θα κατάλαβε λάθος», σχολίασε αμήχανα ο Ματιέ φον Ρορ, αρχισυντάκτης του περιοδικού.

Από την άλλη πλευρά με περισσότερο χιούμορ το αντιμετώπισαν τα υπόλοιπα γερμανικά ΜΜΕ: «Ίσως ο χαρακτηρισμός “αυταρχικός ηγέτης” να θεωρείται κομπλιμέντο στον κόσμο του Ερντογάν. Αφού εδώ και χρόνια φαίνεται να κατευθύνει την Τουρκία σ’ ένα αυταρχικό μέλλον. Στις εκλογές της 24ης Ιουνίου οι εξουσίες του αναμένεται να ενισχυθούν. Και να ανοίξει ο δρόμος για ακόμη λιγότερη ελευθερία για τον Τύπο και την κοινωνία», αναφέρουν.