Μετά την απονομή του βαθμού του υποναυάρχου στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και του βαθμού του αντιστρατήγου στον Γρηγόρη Αυξεντίου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος κάνει υποστράτηγο τώρα και τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο!

Οπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης νέα απονομή ορίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα της 30ής Μαΐου 2018, που εκδόθηκε ύστερα από πρόταση του υπουργού Εθνικής Αμυνας και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 7 Ιουνίου. Τώρα, θα πείτε, πώς ξαφνικά ένας μητροπολίτης (ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις και με βουλευτές της ΝΔ) έγινε από τη μια μέρα στην άλλη… υποστράτηγος;

Τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Νικόλαος βρέθηκε στη Διεύθυνση Διαβιβάσεων του ΓΕΣ προκειμένου να δώσει τις ευχές του για τη νέα χρονιά και να ευλογήσει τη βασιλόπιτα του Σώματος παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής μίλησε για τον Αγιο Παΐσιο, προστάτη των διαβιβάσεων, ύστερα από σχετική απόφαση του κ. Καμμένου το 2017 λόγω της ειδικότητας του Αγίου ως διαβιβαστή κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, την περίοδο του εμφύλιου πολέμου. Και κάτι ακόμα. Θυμάστε μια παλιά εντολή (στην «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση) που έδωσε ο κ. Καμμένος να κεντήσουν στη στολή τους οι στρατιωτικοί (και κυρίως οι κληρωτοί) τους αγίους προστάτες των κλάδων τους; Δηλαδή οι του Ναυτικού τον Αγιο Νικόλαο, του Πυροβολικού την Αγία Βαρβάρα, της Αεροπορίας τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και ούτω καθεξής;

Ε, λοιπόν, αυτή η εντολή ουδέποτε έγινε πράξη με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να μετατρέψει την εντολή σε… προαιρετική.