Οι ενθουσιασμοί και τα πανηγύρια για τη συμφωνία μπορεί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα στις τάξεις της κυβέρνησης. Και ίσως να μην είναι και τόσο… μπετόν η κυβερνητική πλειοψηφία όταν τεθεί θέμα ψήφισης της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι Βορειοελλαδίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά οι πασοκογενείς, είναι στα κάγκελα καθώς αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Αν και περιμένουν το τελικό κείμενο και την αποσαφήνιση των «γκρίζων» σημείων, εντούτοις στα πηγαδάκια της Βουλής εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα σημεία εκείνα που έχουν κάνει έξαλλους και τους ψηφοφόρους τους. Στους Πασοκογενείς «προβληματισμένους» συγκαταλέγονται οι Μ. Μπόλαρης, η Θ. Τζάκρη, η Γ. Γεννιά, ο Δ. Μάρδας, ο Θ. Παραστατίδης.

Σκεπτικός και ο κρητικός βουλευτής κ. Μιχελογιαννάκης δεν παίρνει προς το παρόν θέση, αλλά γενικότερα στο κυβερνητικό κόμμα επικρατεί αναβρασμός. Χαρακτηριστική η δήλωση – μομφή κατά του Πάνου Καμμένου από τον Ν. Φίλη. Ο πρώην υπουργός δήλωσε το πρωί πως αν ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση και παραιτείται.

Δεν αποκλείεται πάντως τις επόμενες ημέρες να επιχειρηθεί ένα «μασάζ» στους βουλευτές που φοβούνται μήπως δεν μπορούν να πάνε στις περιφέρειές τους στη Μακεδονία (την ελληνική βεβαίως…).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο