Φωτογραφία: AUTOMEDIA

Η τελική μορφή της νέας γενιάς του Jimny αποτελεί ενός είδους κοινού μυστικού μιας και εκτός από τις κατασκοπικές λήψεις, οι εικόνες του έχουν διαρρεύσει από ποικίλες πηγές δίνοντας μια σαφή αποτύπωση για τη σχεδίαση του ιαπωνικού SUV που σύμφωνα με νέες διαρροές πρόκειται να αποκαλυφθεί επισήμως στις 5 Ιουλίου.

Με βάση λοιπόν τις διαθέσιμες πληροφορίες, το νέο Jimny αναμένεται να διατηρήσει την τετραγωνισμένη σχεδίασή του, φροντίζοντας παράλληλα με πλήθος λεπτομερειών να ενισχύσει το δεδομένο περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Σε αυτό το πλαίσιο η όψη του αν και θα διατηρήσει το γνώριμο σχεδιαστικό της μοτίβο θα είναι πιο επιθετική συνεπικουρούμενης της δυνατότητας διχρωμίας την οποία θα προσφέρει η νέα γενιά του μικρού ιαπωνικού SUV.

Για τους λάτρεις των ικανοτήτων του Jimny, αξίζει να σημειωθεί η νέα γενιά του θα διατηρήσει τη λογική του αυτοφερόμενου πλαισίου ενώ τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσει η παρουσία του εγνωσμένου κύρους συστήματος τετρακίνησης της Suzuki, AllGrip 4×4.

Οι κινητήρες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, ωστόσο επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1,0 λίτρου με απόδοση 111 ίππους καθώς και ο βενζινοκινητήρας των 1,2 λίτρων με το ήπιο σύστημα υβριδικής τεχνολογίας SHVS που περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων με ισχύ 90 ίππων.

Στο εσωτερικό αναμένονται άλματα σε ό,τι αφορά την ποιότητα υλικών αλλά και τη σχεδίαση η οποία θα είναι κατά πολύ διαφορετική με φόντο και την προσθήκη μιας οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα ενώ δεν θα λείψουν οι προσθήκες σε επίπεδο εξοπλισμού άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης.