Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Opel GT Concept επιστρέφει ως σχεδιαστικό πρότυπο

Το Opel GT Concept επιστρέφει ως σχεδιαστικό πρότυπο

Μια νέα πρωτότυπη εκδοχή με τα διακριτικά Opel GT θα αναλάβει σύντομα να συστήσει το νέο σχεδιαστικό κώδικά της φίρμας ο οποίος θα «επηρεάσει» πρώτα την νέα γενιά του Corsa.

H γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παρουσιάσει στο προσεχές διάστημα ένα ακόμα πρωτότυπο με τα διακριτικά GT το οποίο, παρά τις σαφείς σπορ καταβολές του ομώνυμου μοντέλου, θα αναλάβει να συστήσει το νέο σχεδιαστικό κώδικα της φίρμας στον οποίο θα υπακούσει πρώτη η νέα γενιά του Opel Corsa.

Παρ΄όλα αυτά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Opel, Mark Adams «Το πρωτότυπο θα αναλάβει να δείξει την νέα κατεύθυνση των προϊόντων της φίρμας στο μέλλον. Από αυτό θα πάρετε μια γεύση από τα συστατικά του μέλλοντος της Opel, και πέρα από το Corsa».

«Το design διέπεται από διαχρονικές αξίες και αυτή ακριβώς τη διαχρονική αξία θέλουμε να αποτυπώσουμε. Ο πυρήνας για τις Opel/Vauxhall είναι η γερμανική τεχνολογία, ωστόσο πλέον θέλουμε μια πιο εκφραστική σχεδίαση για το μέλλον των προϊόντων μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για το πρωτότυπο που απλώς ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου της Opel αυτό αναμένεται να αποτελεί μετεξέλιξη του ομώνυμου concept car που οι Γερμανοί είχαν παρουσιάσει πριν δύο χρόνια στην έκθεση της Γενεύης.

Σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά του Corsa που θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας που θα βασιστεί στον συγκεκριμένο σχεδιαστικό κώδικα, όπως έχει γίνει επίσης γνωστό αναμένεται να λανσαριστεί από το 2019 ενώ από το 2020 θα συμπεριλάβει στις τάξεις της και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Το eCorsa, καθώς και οι συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα έχουν ως αφετηρία μια νέα ευέλικτη αρχιτεκτονική καθώς η Opel απομακρύνεται από τις πλατφόρμες της GM, με δεδομένη την ένταξη της στον όμιλο PSA.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι πόσο από το ελκυστικό σχεδιαστικό DNA του αυθεντικού κλασικού Opel GT μπορεί να χωρέσει στα μελλοντικά αισθητικά πρότυπα της φίρμας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024