Εν όψει της επιστροφή της στο Le Mans όπου θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2017, η βρετανική φίρμα αποκάλυψε μια σκληροπυρηνική περιορισμένη έκδοση της τετράθυρης Rapide η οποία εντάσσεται στην σπορ σειρά των AMR.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η Rapide AMR αξιοποιεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ατμοσφαιρικού V12 ο οποίος αποδίδει 580 ίππους και 630 Nm ροπής.

Πλην της επιπλέον ισχύος η νέα έκδοση διαθέτει μια ανασχεδιασμένη πολλαπλή εισαγωγής η οποία συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της καμπύλης ισχύος εξασφαλίζοντας στο τετράθυρο μοντέλο τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 330 χλμ./ώρα.

Παράλληλα με τις αναβαθμίσεις στο κινητήριο σύνολο η Rapide AMR διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με τρεις επιλογές τα οποία μειώνουν την απόσταση από το έδαφος έως και κατά ένα εκατοστό.

Στον εξοπλισμό της ανήκουν επίσης τα κεραμικά δισκόφρενα τα οποία συνοδεύονται από εξαπίστονες δαγκάνες στους μπροστινούς τροχούς και τετραπίστονες στους πίσω. Παράλληλα, επωφελείται από ανασχεδιασμένες οπές απαγωγής θερμότητας με έμπνευση την Vanquish S οι οποίες συμβάλλουν στην ψύξη των φρένων.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική της εμφάνιση, η Rapider AMR αντλεί επιρροές από το αντίστοιχο πρωτότυπο του 2017, διαθέτοντας ένα πιο σοφιστικέ αεροδυναμικό σχεδιασμό με την συνδρομή ανασχεδιασμένων splitter, αεροδυναμικού διαχύτη και πλευρικών τμημάτων τα οποία κατασκευάζονται από ανθρακονήματα.

Από ανθρακόνημα αποτελείται επίσης και το καπό ενώ, αυξημένων διαστάσεων και περισσότερες είναι και οι εισαγωγές αέρα. Την εικόνα συμπληρώνουν τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα LED ενώ στο πίσω τμήμα οι ανασχεδιασμένες απολήξεις της εξάτμισης υπόσχονται ένα πιο επιβλητικό ήχο.

Το ανθρακονημάτινο μοτίβο επεκτείνεται και στο εσωτερικό όπου η κεντρική κονσόλα αποτελείται από το συγκεκριμένο υλικό ενώ το παζλ συμπληρώνεται από την παρουσία δερμάτινων επενδύσεων.

Οι μόλις 210 αγοραστές καθώς αυτός είναι ο αριθμός του τιράζ που έχει η ανακοινώσει η Aston Martin, θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο πακέτα χρωματισμών για το εσωτερικό ΑΜR Lime και Galena Silver ενώ φυσικά τους παρέχεται αντίστοιχη δυνατότητα και για το αμάξωμα όπου εκτός από το χαρακτηριστικό κυπαρρισσί Stirling Green με τις κίτρινες λεπτομέρειες οι οποίες αποτελούν σταθερά για τις AMR, η συγκεκριμένη έκδοση της Rapide θα είναι εξίσου διαθέσιμη σε γκρι και λευκό.

Γράψτε το σχόλιο σας