Οι ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό επισκιάζουν το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα με τα «σκληρά» προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Δεύτερη ημέρα επεξεργασίας του πολυνομοσχεδίου στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής και το ενδιαφέρον της συνεδρίασης επικεντρώνεται γύρω από τις εξελίξεις της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να σταματήσει την κοροϊδία του ελληνικού λαού γύρω από το Σκοπιανό, λέγοντας ότι όποιος διαφωνεί δεν δίνει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να προβεί σε συμφωνία. «Δεν θα παίζουμε τις κουμπάρες, ούτε θα κοροϊδεύουμε τον λαό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, το Σκοπιανό προκάλεσε «εμφύλιο» πόλεμο λόγο στο Κίνημα Αλλαγής. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τάχθηκε κατά του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει πως βλέπει θετικά την συμφωνία.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ κάλεσε τον βουλευτή του Ποταμιού να επανεξετάσει την θέση του αλλιώς όπως είπε «η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα».

Δεδομένου ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν την Πέμπτη το πρωί στην Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει την δυνατότητα, με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού να ενημερώσει τη Βουλή για το Σκοπιανό, είναι βέβαιο ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα επισκιαστεί πλήρως και τις επόμενες ημέρες.

Γράψτε το σχόλιό σας