Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγούνται στις 10 το πρωί τα μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία συνελήφθησαν τη Δευτέρα μετά την απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων είναι μεταξύ άλλων για διατάραξη κοινής ειρήνης και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία θα περάσουν σε λίγη ώρα το κατώφλι της πρώην σχολής Ευελπίδων, θα έχουν τη συμπαράσταση αλληλέγγυων καθώς έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο χώρο.

Το χρονικό της εισβολής

Το πρωί της Δευτέρας, ομάδες αντιεξουσιαστών που ανήκουν στον «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν  να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Περίπου 20 με 30 άτομα επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πετώντας τρικάκια ενώ οι αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αντιεξουσιαστές  φτάσανε μέχρι την εσωτερική είσοδο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου και εγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς. Στα τρικάκια που πέταξαν οι αντιεξουσιαστές έγραφαν «άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργούν πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα». Είκοσι μέλη του Ρουβίκωνα προσήχθησαν αρχικά στη ΓΑΔΑ και εν συνεχεία οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων: «Τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη. Αυτό είναι το πολιτικό κάλεσμα των καιρών. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρινόμαστε ως μαχόμενος πολιτικός σχηματισμός, ως αναρχικοί. Σε αυτό το κάλεσμα πιστεύουμε πρέπει να ανταποκριθεί σύσσωμη η κοινωνική βάση από τα πιο παραιτημένα τμήματά της, έως τον κόσμο του αγώνα. Σε καιρούς ύφεσης του κοινωνικού πολέμου που μαζί είναι και καιροί επίθεσης κράτους και κεφαλαίου, αυτός είναι ο δρόμος, μας το δείχνει η ιστορία, δεν ανακαλύψαμε κανένα τροχό. Βαδίζουμε λοιπόν σε αυτόν, οργανωμένα, μεθοδικά, ευέλικτα και με βολονταρισμό, αλλά και με γνώση των ορίων της συγκυρίας».