Εμπόριο, τουρισμός και ενέργεια στη συνάντηση Μητσοτάκη – Νετανιάχου
Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα και κατά τη διάρκειά της συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ.
Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα και κατά τη διάρκειά της συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους οι δύο χώρες μπορούν να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία τους στο εμπόριο, τις επενδύσεις στον τουρισμό και την ενέργεια αλλά και σε άλλους τομείς.
Ακόμη, οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον που υπάρχει για την κατασκευή του αγωγού EastMed. Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στη σημαντική συμβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ.
Επιπλέον, συζήτησαν για περιφερειακά ζητήματα και συγκεκριμένα για τις εξελίξεις που αφορούν το Ιράν και την πορεία της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ύστερα και από την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από αυτήν. Επισημάνθηκε, δε, ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή, ενώ υπήρξε αναφορά και στους κινδύνους που απορρέουν από την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού.
Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις εξελίξεις στο σκοπιανό αλλά και για την αδικαιολόγητη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές για πάνω από 100 ημέρες.
- Συναγερμός για φωτιά στην Κεφαλονιά – Ήχησε το 112
- Λήξη συναγερμού στον Πειραιά – Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου
- Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με πλήγματα σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές – Ακόμη και στην Τεχεράνη
- Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ στην Αυστρία έγινε αστυνομικό τμήμα
- «Πλησιάζει σε deal με την Γκενκ για τον Καρέτσα η Ντόρτμουντ – Ανέβασαν την προσφορά τους οι Βεστφαλοί»
- Μπλακ άουτ σε Κυψέλη, Εξάρχεια, Κολωνάκι και Γκύζη – Εγκλωβισμοί σε ασανσέρ και σβηστά φανάρια
- Μνημόνιο Συνεννόησης μεταξύ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» και του NANOPOULOS FOUNDATION
- Κουφονικολάκου: Μια προοδευτική κυβέρνηση οφείλει να στραφεί στη θωράκιση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/guilherme-stecanella-NT2jndF5Vpo-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442