Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα ΠτΔ σε Τουρκία: Δεν θα ανεχθούμε αμφισβήτηση των συνόρων μας

Μήνυμα ΠτΔ σε Τουρκία: Δεν θα ανεχθούμε αμφισβήτηση των συνόρων μας

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε, οιαδήποτε αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, οιαδήποτε προσβολή των συνόρων μας και της εθνικής μας κυριαρχίας σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος λέγοντας ότι θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, που ενώνει τους λαούς στον δρόμο της συνεργασίας και της δημιουργίας προσθέτοντας όμως ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε, οιαδήποτε αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, οιαδήποτε προσβολή των συνόρων μας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας». Και έχουμε αποδείξει, πρόσθεσε,  «ως λαός και ως Έθνος, ότι αυτό το κάνουμε πράξη κάθε φορά που το εθνικό μας χρέος το απαιτεί».

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την επιθεώρηση του Στόλου, σημείωσε πως «το Πολεμικό μας Ναυτικό επιβεβαιώνει, διαχρονικώς, το έμβλημά του, το οποίο συντίθεται από το ιστορικό απόφθεγμα του Περικλή, κατά την μαρτυρία του Θουκυδίδη: «Μέγα το της θαλάσσης κράτος». Με το απαράμιλλο φρόνημα και την υποδειγματική αποτελεσματικότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων εν γένει, το Πολεμικό μας Ναυτικό υπερασπίζεται, στο πλαίσιο της Εθνικής του αποστολής, τα θαλάσσια σύνορά μας και, συνακόλουθα, τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πρόσθεσε ότι «τα σύνορα αυτά είναι σαφώς, αμετακλήτως και δίχως ίχνος «γκρίζας ζώνης» καθορισμένα από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Την ίδια αποστολή θα φέρει σε πέρας το Πολεμικό μας Ναυτικό και για την υπεράσπιση της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μετά τον καθορισμό της σύμφωνα με τις διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας. Το οποίο, όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, κατά τη νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης είναι δεσμευτικό, με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, και για τα κράτη που δεν έχουν προσχωρήσει στην Συνθήκη του Montego Bay του 1982».

Με την στάση του αυτή το Πολεμικό μας Ναυτικό διαμηνύει, προς κάθε κατεύθυνση, σημείωσε, και ιδίως προς την φίλη και γείτονα Τουρκία, ότι «θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα Ειρήνης, που ενώνει τους λαούς στον δρόμο της συνεργασίας και της δημιουργίας. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε, όμως, οιαδήποτε αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, οιαδήποτε προσβολή των συνόρων μας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Και έχουμε αποδείξει, ως Λαός και ως Έθνος, ότι αυτό το κάνουμε πράξη κάθε φορά που το Εθνικό μας Χρέος το απαιτεί».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024