Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Το μεσαίο SUV της γερμανικής φίρμας δίνει το στίγμα του καθώς συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης εν όψει της αποκάλυψής του η οποία αναμένεται πριν την εκπνοή του 2018.

Όπως μαρτυρά μια προσεκτική παρατήρηση στο «διακριτικό» πια, καμουφλάζ της GLE, η νέα γενιά του μοντέλου θα υιοθετήσει μια πολύ διαφορετική «όψη» συνεπικουρούμενων των ριζικά διαφορετικών φωτιστικών σωμάτων ενώ σε προφίλ δείχνει να ξεχωρίζει μια διαφορετική ερμηνεία της χαρακτηριστικής τρίτης κολώνας που παρ΄όλα αυτά, διατηρεί το γνώριμο μοτίβο της που θα λειτουργήσει ως σήμα κατατεθέν -και- της νέας γενιάς του μοντέλου.

Ανεξαρτήτως των δεδομένων αισθητικών αλλαγών που θα δώσουν στην GLE το στίγμα του καινούριου, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα σχεδίαση θα συμβάλλει στην μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή ο οποίος θα διαδραματίσει το δικό του ρόλο στη διαμόρφωση μιας συνολικά αποδοτικότερης εκδοχής του μοντέλου.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να διαδραματίσει άλλωστε η νέα αρχιτεκτονική η οποία σε συνάρτηση και με την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου θα περιορίσει σημαντικά το συνολικό βάρος.

Στο ίδιο πλαίσιο μείωσης του βάρους και ενίσχυσης της αποδοτικότητας, , η νέα GLE θα συμπεριλάβει στις τάξεις της και δικίνητες εκδόσεις με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Την εικόνα θα συμπληρώσουν νέοι κινητήρες, οι οποίοι συνεπικουρούμενων των παραπάνω βελτιώσεων θα καταστήσουν την νέα γενιά του μοντέλου έως και κατά 20% αποδοτικότερη.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς, τις προδιαγραφές της νέας GLE, θα συμπληρώσουν όλες οι τεχνολογικές καινοτομίες της Mercedes-Benz με το δίδυμο ευμεγεθών οθονών για τον πίνακα οργάνων και το infotainment MBUX να δίνουν τον τόνο στο εσωτερικό μαζί με τα πιο πρόσφατα συστήματα, άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης της Mercedes-Benz.