Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
G7: Θα διαθέσει 3 δισ. δολάρια για την εκπαίδευση των κοριτσιών

G7: Θα διαθέσει 3 δισ. δολάρια για την εκπαίδευση των κοριτσιών

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, δήλωσε πως πρόκειται για «τη σημαντικότερη επένδυση στην εκπαίδευση των γυναικών και των κοριτσιών σε καταστάσεις κρίσης και σύγκρουσης».

Η G7 δεσμεύθηκε χθες Σάββατο να διαθέσει σχεδόν τρία δισεκατομμύρια δολάρια για την πρόσβαση στην εκπαίδευση των γυναικών και των κοριτσιών που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση όπως αυτή των προσφύγων, μια πρωτοβουλία που χαιρετίσθηκε από τη νομπελίστρια της Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Ο οικοδεσπότης της συνόδου, ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, δήλωσε πως πρόκειται για «τη σημαντικότερη επένδυση στην εκπαίδευση των γυναικών και των κοριτσιών σε καταστάσεις κρίσης και σύγκρουσης».

Ο Καναδάς θα συμμετάσχει σ’ αυτή την προσπάθεια προσφέροντας 300 εκατομμύρια δολάρια.

Το συνολικό ποσό είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι ήλπιζαν οι φεμινιστικές οργανώσεις που συνάντησαν τον Τριντό στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

Η Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, 20 ετών, δήλωσε σε μήνυμά της στο Twitter πως η πρωτοβουλία «δίνει σε περισσότερα κορίτσια την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον».

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι είχε διαφύγει από επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον της, η οποία παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή και την έκανε παγκόσμιο σύμβολο των δικαιωμάτων των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Στις 9 Οκτωβρίου 2012 τζιχαντιστές του TTP (οι πακιστανοί Ταλιμπάν) είχαν εισβάλει στο σχολικό λεωφορείο με το οποίο επέστρεφε στο σπίτι της μετά τα μαθήματα. Ένας απ’ αυτούς ρώτησε, «Ποιά είναι η Μαλάλα;» και την πυροβόλησε στο κεφάλι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024