Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο κατορθώνοντας να πετύχει μια τεράστια νίκη επί της Προ Ρέκο με 9-7 στον μεγάλο τελικό. Και το κατάφερε με τρόπο μοναδικό, εντυπωσιακό. Με τρόπο πειραιώτικο.

 Η ομάδα του λιμανιού έγραψε για ακόμα μια φορά ιστορία διαφημίζοντας την χώρα μας σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά η κατάκτηση του κορυφαίου ευρωπαϊκού τίτλου.

 Κάθε συλλογική διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ξεχωριστή, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος τα όσα βιώνει η χώρα μας τα τελευταία οκτώ χρόνια σε οικονομικό επίπεδο.

Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την ομάδα πόλο του Ολυμπιακού είναι όμως πολύ μεγάλη υπόθεση και για τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την Ελλάδα. Και ο ελληνικός αθλητισμός έχει ανάγκη από τέτοιες επιτυχίες, όπως η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τους ερυθρόλευκους.

Οι πειραιώτες έκαναν στην Γένοβα αυτό που για τους περισσότερους φάνταζε απίθανο. Κι όμως, τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου κατάφεραν να φέρουν τα πάνω – κάτω αντιμετωπίζοντας ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού πόλο. Και το πέτυχαν γιατί πολύ απλά έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν στην απονομή κρατώντας στα χέρια τους την ελληνική σημαία. Την σημαία που σήκωσε πολύ ψηλά ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση του βαρύτιμου ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης «απογείωσε» τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Έδωσε την δυνατότητα στις ομάδες του συλλόγου να παίζουν σ’ ευρωπαϊκούς τελικούς, να σηκώνουν ευρωπαϊκές κούπες. Και για να συμβεί βέβαια αυτό χρειάζονται χρήματα.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του λιμανιού, έχει βάλει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό 40 εκατ. ευρώ από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι σήμερα. Και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε όλα τα τμήματα του συλλόγου, έχοντας ένα μόνο στόχο. Να βλέπει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης.