Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσπαθούν για «κοινό ανακοινωθέν» οι ηγέτες της G7

Προσπαθούν για «κοινό ανακοινωθέν» οι ηγέτες της G7

Όπως τονίζουν πηγές του Μεγάρου των Ηλυσίων, υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» να υπογραφεί ένα κοινό ανακοινωθέν στη σύνοδο της G7

Το γεγονός ότι οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών «βρίσκονται σε καλό δρόμο» προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα τελικό ανακοινωθέν, έκανε γνωστό η γαλλική προεδρία.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων γνωστοποίησε πως υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» οι «G7» να υπογράψουν ένα κοινό ανακοινωθέν, το οποίο όμως δεν θα περιλαμβάνει ομοφωνία των μερών στον τομέα του κλίματος, του περιβάλλοντος και της μόλυνσης των ωκεανών από πλαστικό.

Σύμφωνα με το Παρίσι, «οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν μοναχικό δρόμο στα θέματα αυτά, σε ένα σχήμα «6+1″ όπως στη σύνοδο της G7 το 2017 στην Ιταλία για το θέμα της συμφωνίας του Παρισιού, από την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ».

Για το εμπόριο, οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται για μια συμβιβαστική διατύπωση που θα καλεί για τον εκσυγχρονισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, προκειμένου να ικανοποιηθεί η αμερικανική αντιπροσωπεία, που αρνείται «οποιαδήποτε διατύπωση η οποία μπορεί να αφήνει να εννοηθεί μια ενίσχυση του πολυμερούς συστήματος και του ΠΟΕ».

Σύμφωνα με τη γαλλική αντιπροσωπεία, στο κείμενο μπορεί να αναγνωρίζεται πως «ένα διεθνές πλαίσιο στη βάση κοινών κανόνων είναι επωφελές για όλους, παρά ένα μονομερές διάβημα το οποίο δεν δημιουργεί καταστάσεις όπου όλοι κερδίζουν».

Οι ηγέτες συναντήθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας συμφωνίας και ακολούθησαν στη διάρκεια της νύχτας συναντήσεις των διπλωματικών συμβούλων τους.

Το πρωί, «είχαμε σχεδόν καταλήξει σε μια συμφωνία, ο αμερικανός πρόεδρος είχε την επιθυμία να συμβάλει σε μια συμφωνία», δήλωσε στους δημοσιογράφους γάλλος προεδρικός σύμβουλος.

Η σύνοδος κορυφής τελειώνει το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα). Ο αμερικανός πρόεδρος αναχώρησε πριν τελειώσει προκειμένου να μεταβεί στη Σιγκαπούρη όπου την Τρίτη αναμένεται να συναντήσει τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Πριν φύγει από το Κεμπέκ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «εξαιρετικά παραγωγικές» συζητήσεις για το εμπόριο με τους ομολόγους του.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024