Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ξεχασμένο παράσημο του Ουζουνίδη

Το ξεχασμένο παράσημο του Ουζουνίδη

Η οριακή πλειοψηφία για την πρόσληψή του στον ΑΠΟΕΛ και ο θρίαμβος κατά της αμφισβήτησης στο 19ο πρωτάθλημα της κυπριακής ομάδας το 2007

Η ΑΕΚ είναι η 10η ομάδα στην προπονητική καριέρα του Μαρίνου Ουζουνίδη (συνυπολογίζοντας και τον ΑΟ Καππαδοκών Αλεξανδρούπολης), αλλά μόλις η 2η με την οποία έχει ξεκάθαρες βλέψεις κορυφής.

Ούτε στον αποψιλωμένο Παναθηναϊκό των ειδικών συνθηκών (Δεκέμβριος 2016 – Μάιος 2018) ούτε στην άλλοτε πρωταθλήτρια Λάρισα (θήτευσε από τον Ιούλιο του 2008 έως τον Φεβρουάριο του 2010) δεν θεωρήθηκε αποτυχία η αδυναμία κατάκτησης του τίτλου στη Super League. Πόσο μάλλον με Πανιώνιο, Ηρακλή, Ξάνθη, Πλατανιά και Εργοτέλη.

Ο ρούκι που σήκωσε την κούπα

Την πίεση του πρωταθλητισμού όμως την είχε νιώσει την πρώτη χρονιά που εργάστηκε ως χεντ κόουτς σε επαγγελματικό σύλλογο. Μετά το… αγροτικό του στη Δ’ Εθνική με τον ΑΟ Καππαδοκών Αλεξανδρούπολης και τη θητεία του ως βοηθός του Γιάννη Ματζουράκη στην Ξάνθη, ο Ουζουνίδης έπεσε κατευθείαν στα βαθιά.

Ως ρούκι προπονητής ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ το 2006-07. Και δεν τον υποδέχθηκαν εν χορδαίς και οργάνω στην Κύπρο. Με οριακή πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση για την πρόσληψή του στο θυελλώδες διοικητικό συμβούλιο της ομάδας τον Ιούνιο του 2006. Και πέρα από τους αντιπάλους ο Ουζουνίδης έπρεπε να νικήσει τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις που προέκυψαν μετά την επιλογή του, επειδή δεν είχε καθοδηγήσει άλλη επαγγελματική ομάδα ως χεντ κόουτς.

«Δεν ζήτησα εγώ να έρθω στον ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ ήρθε και μου ζήτησε να αναλάβω την ομάδα» είχε αναφέρει κάποια στιγμή ως απάντηση στις αντιδράσεις για την πρόσληψή του. Μετά προσηλώθηκε στη δουλειά του και επανέφερε εν τέλει την ομάδα στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος (19ος τίτλος), ύστερα από τρία χρόνια με επίδοση 20-4-2 σε 26 αγωνιστικές.

Η σφραγίδα του

Στις μεταγραφές είχε πιστωθεί τις επιτυχημένες επιλογές των Χρήστου Κόντη, Μπαρκ Σεγκιρί, Μιχάλη Καψή, Έλιο Πίντο, Ντανιέλ Φλορέα, ενώ βοήθησαν και οι Νίκος Μαχλάς, Ρόναλντ Γκόμεζ. Επιπλέον του αναγνωρίστηκε ότι επέβαλε την πειθαρχία και συνέβαλε στη δημιουργία ενός εξαιρετικού κλίματος στα αποδυτήρια.

«Είναι απλά τα πράγματα: όταν είσαι ο καλύτερος παίρνεις το πρωτάθλημα. Φτιάξαμε ένα δυνατό σύνολο, με πολλές επιλογές και αυτό έκανε στο τέλος της διαφορά» δήλωσε τότε ο Ουζουνίδης που είχε χρησιμοποιήσει 25 παίκτες στο δρόμο προς τη στέψη με τον Εστεμπάν Σολάρι να αναδεικνύεται τοπ σκόρερ του πρωταθλήματος με 20 γκολ (το κατάφερε και με την Ξάνθη αργότερα). Μάλιστα, η διοίκηση έσπευσε να ανανεώσει το συμβόλαιο τού προπονητή μέχρι το καλοκαίρι του 2009, αλλά έμελλε να μη βγάλει ούτε τη δεύτερη σεζόν στην ομάδα (αποχώρησε τον Ιανουάριο του 08).

Ο Ουζουνίδης πάντως (που είχε κατακτήσει πρωτάθλημα και ως παίκτης με τον ΑΠΟΕΛ το 2002) αποχώρησε από την Κύπρο με το παράσημο της περιόδου 2006-07. Ένα παράσημο που είναι μάλλον ξεχασμένο εν έτει 2018, αφού αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ δεν είναι δοκιμασμένος στην πίεση του πρωταθλητισμού.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024