Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
MINI Clubman 2019: Στο… club της ανανέωσης

MINI Clubman 2019: Στο… club της ανανέωσης

Η βρετανοτραφής φίρμα προετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή της εκκεντρικότερης πρότασης της γκάμας η οποία θα επωφεληθεί από στοχευμένες σχεδιαστικές αλλαγές και από βελτιώσεις στους κινητήρες με φόντο την ισχύ του αυστηρότερου πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Η τρέχουσα γενιά του Clubman πρωτοπαρουσιάστηκε, στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2015 αποτελώντας -όπως και οι προηγούμενες- μια σταθερή niche αξία για την ΜΙΝΙ με δεδομένη τη σχεδιαστική του εκκεντρικότητα η οποία έχει αποφέρει στην φίρμα περίπου 11.000 πωλήσεις από τις αρχές του 2018 σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Προκειμένου να διατηρήσει την απήχησή του, η ΜΙΝΙ δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει το εξάθυρο μοντέλο, από τη διαδικασία της ανανέωσης στην οποία μπήκε όπως μαρτυρούν οι πρώτες λήψεις που το αποτύπωσαν ως δοκιμαστικό πρωτότυπο στους δρόμους του Μονάχου.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες, σύμφωνα με τη συνήθη τακτική της διαδικασίας ανανέωσης, ωστόσο η ΜΙΝΙ θα φροντίσει να δώσει το στίγμα του καινούριου, ανασχεδιάζοντας τα φωτιστικά σώματα και μέρη και αισθητικά χαρακτηριστικά του μπροστινού και του πίσω τμήματος.

Ανάλογη θα είναι και η προσέγγιση στο εσωτερικό του όπου το Clubman αναμένεται να εμπλουτίσει την παλέτα υλικών και χρωμάτων χωρίς φυσικά να λείψουν οι απαραίτητες βελτιώσεις σε επίπεδο τεχνολογίας οι οποίες θα εστιάσουν στην παροχή περισσότερων εφαρμογών και λειτουργιών μέσω του συστήματος infotainment, προς όφελος της συνδεσιμότητας και της άνεσης.

Σε επίπεδο μηχανικών μερών δεν αναμένονται δραστικές αλλαγές, ωστόσο θα υπάρξουν στοχευμένες βελτιώσεις σε όλους τους κινητήρες με φόντο την εφαρμογή του νέου αυστηρότερου πρωτοκόλλου δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων οι οποίες αναμένεται να αυξήσουν την αποδοτικότητα του εκκεντρικού MINI.

Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα παρουσιαστεί η ανανεωμένη εκδοχή του Clubman, δεν είναι απίθανο με φόντο και την ισχύ του WLTP από τον προσεχή Σεπτέμβριο, να το δούμε στην προσεχή έκθεση του Παρισιού.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024