Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε πρόσφατα την άφιξη του νέου μοντέλου που θα αποτελέσει την κορωνίδα της γκάμας της, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι η «νέα Vanquish» δεν θα διατηρήσει την ονομασία της, υιοθετώντας τα πολύ πιο οικεία, για τα δεδομένα της Aston Martin, διακριτικά DBS.|

Η αποκάλυψη του μοντέλου, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να γίνει εντός του Ιουνίου, και όπως μαρτυρά το επιβλητικό δοκιμαστικό πρωτότυπο, θα υιοθετήσει πολλά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της DB11, μεταφράζοντάς τα σχεδιαστικά επί το επιθετικότερο.

Όσο για το λόγο της αλλαγής του ονόματος του κορυφαίου μοντέλου των Βρετανών, ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Marek Reichman ανέφερε σχετικά ότι: «όταν ακούς το όνομα DBS Superleggera, γνωρίζεις εκ των προτέρων περί τίνος πρόκειται».

Ωστόσο, αυτή την φορά τα διακριτικά DBS θα συνοδεύονται και από το «Superleggera» προς τιμήν της ιταλικής Carozzeria Touring Superleggera αλλά και με την Aston Martin να θέλει με αυτό τον τρόπο να δώσει έμφαση στις ιδιαίτερες προδιαγραφές τoυ νέου της grand tourer το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις θα προσφέρει «υψηλές επιδόσεις, απαράμιλλο design και πολυτέλεια αντάξια της φίρμας».

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της DBS Superleggera, αν και η Aston Martin δεν προχωρά σε διευκρινίσεις, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η DBS θα έχει ως αφετηρία την αλουμινένια πλατφόρμα που εισήγαγε το 2016 η DB11 ενώ αναμένεται να αξιοποιήσει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 των 5,2 λίτρων δια χειρός Mercedes-AMG η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα προσφέρει ισχύ περί τους 700 ίππους.

Όπως είναι γνωστό η βρετανική φίρμα πρωτοχρησιμοποίησε τα διακριτικά DBS εν έτει 1967, εξασφαλίζοντας ευρεία αποδοχή και αναγνωρισιμότητα για αυτά με την εμφάνιση του βρετανικού GT στο πλευρό του, κατά τα άλλα «αποτυχημένου» James Bond-George Lazenby στην ταινία «Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος». Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκαν στην γκάμα της Aston Martin ήταν το 2007 σηματοδοτώντας το τότε κορυφαίο μοντέλο της γκάμας των Βρετανών.

Όσο για την τύχη της ονομασίας Vanquish, αυτή αναμένεται να επανέλθει υπό την μορφή ενός supercar το οποίο έχει προγραμματιστεί για το 2021 και θα βάλει στο στόχαστρο προτάσεις όπως η Lamborghini Huracan και Ferrari 488.

Γράψτε το σχόλιο σας