Την Άνδρο θα επισκεφθεί κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου προκειμένου να προσφέρει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε πολίτες που τις έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ιατρικού ελέγχου που υλοποιεί η μη κυβερνητική οργάνωση, Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος θα επισκεφτεί την Άνδρο αυτό το Σάββατο και την Κυριακή, 9 και 10 Ιουνίου, παρέχοντας Καρδιολογικές, Γυναικολογικές και Οφθαλμολογικές Υπηρεσίες καθώς και Υπηρεσίες ΩΡΛ στους κατοίκους του νησιού.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου Άνδρου το Σάββατο και την Κυριακή από τις 9:00 π.μ. έως και τις 14:00 μ.μ.

Το πρόγραμμα συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης και πρόληψης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα περιορισμένης ή και μηδενικής πρόσβασης σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η επίσκεψη στην Άνδρο πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου Άνδρου, του οποίου χορηγία είναι η διαμονή, η διατροφή και η μετακίνηση των μελών των Γιατρών του Κόσμου στο νησί.