
Έρευνες στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας για τον Αλεξίς Κολέρ
Κατά του Κολέρ είχε προσφύγει μια οργάνωση για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η Anticor.
Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν σε έρευνες στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της διερεύνησης μιας υπόθεσης “σύγκρουσης συμφερόντων” με πρωταγωνιστή τον Αλεξίς Κολέρ, το δεξί χέρι του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Αστυνομικοί ερεύνησαν γραφεία του υπουργείου όπου είχε εργαστεί ο Κολέρ από το 2012 μέχρι το 2016, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.
Ο γενικός γραμματέας του Ελιζέ κατηγορείται για σύγκρουση συμφερόντων γιατί ταυτόχρονα με την εργασία του στο γαλλικό δημόσιο εργαζόταν και για την ιταλοελβετική ναυτιλιακή εταιρεία Mediterranean Shipping Company, έναν από τους σημαντικότερους πελάτες των ναυπηγείων Σεν Ναζέρ.
Κατά του Κολέρ είχε προσφύγει μια οργάνωση για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η Anticor.
Το Μέγαρο των Ηλυσίων διαβεβαίωσε ότι η προσφυγή βασίζεται «σε εντελώς αβάσιμες εικασίες, που εκτοξεύθηκαν εναντίον του προφανώς εξαιτίας της θέσης του».
«Ο Αλεξίς Κολέρ θα δώσει πολύ ευχαρίστως στην εισαγγελία όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι σεβάστηκε τη νομοθεσία σε όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες», διευκρίνισε η προεδρία.
- Επαγγελματική ασφάλιση: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο – Οι τρεις μεγάλες αλλαγές
- Αττική: Κατασχέθηκαν 6,2 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων
- Σύρος: «Άκρως επιθετικό το χτύπημα» λέει η οικογένεια της 42χρονης – Απολογούνται σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι
- Η υπόθεση Πίρλο διχάζει την Ιταλία
- Αϊτή: Οι αρχές ανήγγειλαν εκλογές στα τέλη της χρονιάς αν έχει «αποκατασταθεί αποδεκτή ατμόσφαιρα ασφαλείας»
- Σαν Ντιέγκο: Βίντεο με 17χρονο που πήδηξε από γκρεμό έσκασε σε βράχο και κατέληξε στη θάλασσα [σκληρές εικόνες]






